23. Maj 2019

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik posjetio je danas Srpsko kulturno i prosvjetno društvo Prosvjeta i gradsku organizaciju SNSD-a u Mostaru.

Upoznao se sa problemima i planovima za budućnost kada je riječ o Prosvjeti, ali i sa dinamikom obnove Sabornog hrama u Bjelušinama, najavljujući pomoć i podršku i za neke buduće projekte. Danas je najviše govora bilo o manifestaciji Šantićeve večeri poezije, koja je starija više od cijelog stoljeća. U ime domaćina zahvalila je Sanja Bjelica – Šagovnović, ističući da se Dodik i ranije, a i danas kada je član Predsjedništva BiH, stavljao na raspolaganje povratnicima Srbima, kao i Prosvjeti i ostalim srpskim društvima u Hercegovini.

Dodik je u Mostar išao s namjerom da prisustvuje manifestaciji Večernjakov pečat, gdje se na kraju ipak nije pojavio. Osim sastanka sa predstavnicima Prosvjete, razgovarao je i sa Draganom Čovićem.

– Ovdje sam došao kako bih podržao određene aktivnosti Prosvjete. Što se tiče sastanka sa Čovićem, naravno razgovarat ćemo o formiranju vlasti. Došao sam učestvovati u manifestaciji Večernjakov pečat, ali tamo ipak neću biti, jer u protokolu vidim manifestacije kojim se obilježava prijem Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije. To nisu sadržaji koje podržavam, pa ću nakon sastanka sa napustiti Mostar, rekao je.

Na pitanje da li je o individualnom partnerstvu (IPAP) razgovarao sa predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka, odgovorio je: “Nisam. Nisam omiljeni lik kojeg vole sresti”. Novinare je interesovalo i kada će doći do novog sastanka delegacija SNSD-a, SDA i HDZ-a, na što je Dodik rekao da “nije prorok i da ne zna”.

Čović se, podsjećamo, daleko od očiju javnosti dan uoči sastanka sa Dodikom, u Sarajevu sastao i sa liderom SDA, Bakirom Izetbegovićem.

Oslobođenje.ba

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR