Vesela sveska odgovorila zašto nema bajrama među praznicima

0
0

Vesela sveska odgovorila zašto nema  bajrama među praznicima

Poštovani,
Obraćamo Vam se u ime Redakcije Vesele sveske shodno tekstu na portalu Saff.ba „Da li roditelji vode računa šta im djeca čitaju: Vesela sveska i bajram“, koji je vezan za temu Državni simboli i praznici, objavljenu u navedenom časopisu.
Naime, u okviru teme Državni simboli i praznici, obrađene u januarskome broju Vesele sveske, u jednom od zadataka je navedeno da se povežu nazivi praznika sa datumima kada se obilježavaju, kao i pripadnošću. Među navedenim praznicima nije naveden Bajram. No, to nije urađeno namjerno, a ni zato što se stidimo svog identiteta! Naime, poznato je da je Bajram (Ramazanski i Kurban-bajram) praznik sa pokretnim datumom, odnosno praznik čiji se datum obilježavanja svake godine pomjera, te u zadatku nismo mogli navesti adekvatan datum sa kojim bi naš čitatelj (učenik II i III razreda) povezao taj praznik. I samo iz tog razloga ovaj praznik nije naveden.
U nadi da smo objasnili razlog zbog kojeg naša saradnica, obrađujući navedenu temu, nije navela Bajram u datom zadatku, želimo Vam svako dobro.
Redakcija Vesele sveske

Odgovor Saffa

Vaša reakcija je samo izgovor za nedozvoljene propuste koje činite u uređivanju svoga časopisa. Ako niste znali kako da uredite temu, niste je trebali ni raditi. Ovako ste napravili nedopustiv propust, bez ikakvog obrazloženja djeci podvaljujete nepotpune informacije koje ih u konačnici pogrešno educiraju. Pozivamo vas da poštujete činjenicu da su bošnjačka djeca vaši najbrojniji čitaoci. Poštedite našu djecu vašeg neznanja i nemarnosti.

12357946_978379038901699_866572840_nBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime