Veliki uspjeh naših hafiza na 39. Svjetskom takmičenju učača Časnog Kur’ana u Mekki

0
1

Na najprestižnijem Svjetskom takmičenju u hifzu časnog Kur’ana “Kralj Abdulaziz bin Saud” koje se tradicionalno održava u Mekki 39. put po redu, naši su hafizi ostvarili izvanredan uspjeh!

Bosnu i Hercegovinu su na ovom takmičenju predstavljali hafizi Abdurrahman Tabaković, Ahmed Hamidović i Ammar Muderizović. Oni su na najbolji način predstavili sebe, svoju zajednicu i domovinu.

Hfz. Ahmed Hamidović osvojio je 1. mjesto u kategoriji hifza 5 džuzeva za manjine, dok je hfz. Ammar Muderizović osvojio je 2. mjesto u istoj kategoriji.

U članstvo respektabilne ocjenjivačke komisije ove godine je izabran kurra hafiz, prof. dr. Dževad Šošić, voditelj Katedre za Kiraet (učenje Kur’ana) na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Članstvom u prestižnoj ocjenjivačkoj Komisiji, hafiz Dževad Šošić postao je prva osoba sa prostora BiH i Balkana koja je dobila ovu značajnu ulogu i priznanje kompetencija na najvišem nivou. Učešće u radu hafiza Šošića u ocjenjivačkoj Komisiji 39. Svjetskog takmičenja u hifzu časnog Kur’ana “Kralj Abdulaziz bin Saud” u Mekki je veliko priznanje za Islamsku zajednicu Bosne i Hercegovine, za Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, za tradiciju čuvanja i njegovanja hifza na prostorima Balkana, te za tradiciju izučavanja islamskih znanosti na ovim prostorima.

Osim takmičenja, održani su i seminari koji su tretirali vještine i tehnike ocjenjivanja takmičenja učača.

BIR.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime