Veliki uspjeh Behram-begove medrese u Tuzli

0
12

behram-begova-medresaTuzla – Među osam gimnazija, Behram-begova medresa u Tuzli je zauzela prvo mjesto, s ukupno osvojenih 5.562 boda

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona je na svojoj web-stranici (u kategoriji „Vrednovanje škola“) objavio rezultate vrednovanja svih osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog  kantona. Vrednovanje je provođeno tokom oktobra i novembra ove godine, a rezultati se odnose na školsku 2012/13. godinu.

Ovo vrednovanje provode službenici Zavoda u svim školama na ovome području, po propisanom instrumentariju. Naročita pažnja se posvećuje, između ostaloga, srednjoj ocjeni škole na kraju školske godine, broju izostanaka učenika s nastave, realizaciji utvrđenog odgojno-obrazovnog rada, vannastavnim aktivnostima, fondu školske biblioteke, stanju objekata, strukturi nastavnog osoblja, radu stručnih organa, direktora, njegovog pomoćnika i pedagoga škole, stanju objekata i dvorišta, takmičenjima i javnim manifestacijama i sl.

U kategoriji srednjih škola, gimnazije i vjerske škole su razdvojene od mješovitih i drugih škola.

Među osam gimnazija, Behram-begova medresa u Tuzli je zauzela prvo mjesto, s ukupno osvojenih 5.562 boda. Drugo mjesto, s 4.4441 bodom, pripalo je Gimnaziji „Meša Selimović“ iz Tuzle, a treće Općoj gimnaziji pri Katoličkom školskom centru Sveti Franjo u Tuzli.

Behram-begova medresa je ovim rezultatom ponovila svoj uspjeh od prošle i četiri ranije godine, kada je, također osvajala prva mjesta u vrednovanju gimnazija na području Tuzlanskog kantona.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime