Velika Kladuša: Vlada Japana rekonstruirala centralno grijanje u Domu zdravlja

0
1

Velika Kladuša – Nastavak realizacije projekata na Unsko –sanskom kantonu, od strane Vlade Japana, danas je obilježen u Velikoj Kladuši.

Izvršena  je  svečana ceremonija  primopredaje  radova u okviru projekta „Rekonstrukcija  mašinskih instalacija  centralnog grijanja i termoizolacije objekata“ u Domu zdravlja Velika Kladuša. Vrijednost projekta iznosi oko 140.000 KM, a cilj je unapređenje primarne zdravstvene zaštite u velikokladuškom Domu zdravlja.

Realizacijom projekta zvršena je kompletna rekonstrukcija na mašinskom dijelu instalacije centralnog grijanja. U okviru projekta rađena je i termoizolacija dvije zgrade Doma zdravlja, gdje su se postigli bolji uslovi  za rad sa pacijentima, a s druge strane dolazi do velikih ušteda energije i samim time finansijskih izdataka, kaže nam Lirija Jusufović, v.d.direktorica  Doma zdravlja Velika Kladuša.

Ugovor o realizaciji ovoga projekta  potpisan je  2012.godine,  a  finansiran je  od strane  Vlada Japana.  Kazumasa Miyazaki, zamjenik ambasadora Japana u BiH rekao je da ga raduje završetak  projektai to što je Vlada Japana mogla pomoći i u ovom dijelu BiH.

Opcina Velika Kladuša, također je   učestvovala u realizaciji projekta.

Edin Behrić, načelnik Općine Velika Kladuša kaže da je ovo  i potvrda o ozbiljnom pristupanju i realizaciji dogovorenih projekata gdje su uključene relevantne osobe, predstavnici institucija koje planiraju nastavak saradnje sa Vladom Japana.

(abc.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime