Velika Kladuša: Iznalaženje lokacije za džamiju u gradu

0
32

Velika Kladuša – Direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta, Ismail ef. Smajlović sa saradnicima, boravio je 18. i 19. augusta 2015., u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Velika Kladuša.

Program radne posjete je sadržavao prisustvo na sjednici Izvršnog odbora Medžlisa, sastanak sa imamima, prisustvo sjednici Općinskog odobra Udruženja ilmije i prijem kod načelnika općine Velika Kladuša.

Cilj posjete bio je sagledavanje stanja na području Medžlisa i pružanje stručne pomoći u radu. Na Sedmoj redovnoj sjednici Izvršnog odbora doneseni su zaključci za unapređenje rada, dok je direktor Smajlović prenio poruku reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića. Članovi Izvršnog odbora Medžlisa, uposlenici, imami i saradnici su iskazali spremnost za nastavak saradnje u izvršavanju obaveza koje će doprinositi boljem radu. Medžlis Velika Kladuša posjeduje resurse koje je potrebno koristiti za promociju vrijednosti. Sa tom porukom direktor Smajlović i muftija bihaćki Hasan ef. Makić, u pratnji glavnog imama Zumreta ef. Ćoragića, su posjetili načelnika općine Velika Kladuša, Edina Behrića. Muftija Makić i Zumret efendija su informisali načelnika o potrebama muslimana na području Velike Kladuše za boljim uslovima organizacije vjerskog života, posebno u gradskom džematu.

Načelnik općine je prihvatio prijedlog da Medžlis Velika Kladuša pokrene proceduru sa prijedlogom iznalaženja lokacije za džamiju i prateće objekte u gradskom području. Organi općine će dati stručnu podršku u realizaciji.

Direktor Smajlović je upoznao načelnika da Rijaset prati dešavanja na području Medžlisa, odnosno općine Velika Kladuša i pruža potrebnu podršku muslimanima aktivnim prisustvom i konkretnim poslovima u okviru čega je i planirana radna posjeta.

U okviru radne posjete direktor Smajlović je održao sastanak sa muftijom Hasanom ef. Makićem, glavnim imamom Zumretom ef. Ćoragićem i predsjednikom Medžlisa Enverom Melkićem radi usaglašavanja narednih aktivnosti koje su proizašle iz radnih sastanaka održanih 18. i 19. augusta u Velikoj Kladuši.

Medžlis Islamske zajednice će pripremiti sastanak sa imamima i mutevelijama, odnosno predsjednicima džemata.

(preporod.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime