Velika drama u Skupštini USK-a:Ipak smijenjen Predsjedavajući Hadžipašić, Faruk Hodžić novi izabrani

0
31

Dlz-skups_185756194Cazin – 15.11.2013, 17:23 – Trenutno saznajemo da je nastavak 5. vanredne sjednice Skupštine USK-a od zastupnika SDP i A-SDA ipak brzo prekinuto, a dalja dešavanja možete pratiti na našem portalu.

15.11.2013, 17:15 – Upravo saznajemo na Radiju USK-a da je od strane zastupnika SDP i A-SDA nastavljena 5. vanredna sjednica Skupštine USK-a, koja je prekinuta većinom kako smo naveli ranije.

15.11.2013, 17:10 – Za naš portal govori i Nijaz Hušić, zastupnik u Skupštini USK-a, koji je potvdrio burna dešavanja danas u Skupštini. Nakon prvog glasanja po klubovima koje nije po poslovniku, većinom je zakazana nova 6. vanredna sjednica Skupštine gdje je smijenjen Hadžipašić i njegov zamjenik, te izabrani vršioci dužnosti.

15.11.2013, 16:50 – Prekid sjednice, daje se Vladi na razmatranje inicijative oko izglasavanja o nepovjerenjnu. Odluka je usvojena jednoglasno, sa 16 glasova ZA, a obzirom da nije bilo glasova protiv niti suzdržanih, vjerovatno se radi o napuštanju sale preostalih članova Skupštine.

15.11.2013, 16:20 – Nakon prvobitne informacije koju smo objavili da je Admir Hadžipašić ostao obnašati dužnost Predsjedavajućeg Skupštine USK-a, desio se nagli obrat. Naime, nakon prvog glasanja po klubovima poslanika koje je izglasano u prilog Hadžipašiću, nova drama u sali Skupštine kantona. Kako saznajemo iz prve ruke, zbog ne poštivanja poslovnika o radu zvbog glasovanja po klubovima poslanika, odmah potom, većinom glasova je zakazana nova 6. Skupština gdje je sa 16 glasova smijenjen Hadžipašić i njegov zamjenik, te izabrani novi Predsjedavajući kao i njegov zamjenik. Novi Predsjedavajući Skuptšine USK-a je Faruk Hodžić, a njegov zamjenik je Dejan Durić. Pratite i dalje tijek Skupštine kada slikedi 3. tačka dnevnog reda , a to je izglasavanje nepovjerenja Vlasi USK-a.

15.11.2013, 15:15 – Nakon vanredne sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona koja traje od 10:00, nešto iza 15:00 je održano glasanje gdje je pojedinačnim izjašnjavanjem dosadašnji Predsjedavajući Skupštine USK-a Admir HAdžipašić ostao obnašati dosadašnju funkciju, što govori da nije prošla inicijatva o smjeni istog. Dalje slijedi tačka izglasavanja povjerenja Vladi USK-a. Trenutno traje pauza, uskoro više informacija…

(Cazin)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime