Vakufska direkcija: Radna posjeta Medžlisu IZ Bosanski Brod

0
42

vd-rad-pos-bos-dr-11-2013-1Bosanski Brod – Direktor Vakufske direkcije, mr. Senaid Zajimović i muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić boravili su u radnoj posjeti Medžlisu IZ Bosanski Brod. Nakon sastanka sa predstavnicima Medžlisa, Direktor Vakufske direkcije i Muftija banjalučki sastali su se sa načelnikom općine Brod gospodinom Ilijom Jovičić.

Sastanku su prisustvovali i glavni imam Adnan ef. Jusić, zamjenik predsjednika Skupštine opštine Senad Mašić i pravnik Vakufske direkcije Huso Salihović. Tema razgovora sa predstavnicima lokalne zajednice bila je izgradnja zgrade Medžlisa na vakufskoj parceli. Obzirom da je na predmetnoj lokaciji postojao mesdžid koji je srušen u potpunosti 1998. godine, Medžlis IZ Bosanski Brod je iskazao interes da na istoj lokaciji izgradi zgradu Medžlisa. Regulacionim planom za ovaj dio grada predviđena je gradnja stambeno poslovnih objekata, a na vakufskoj parceli predviđen je parking prostor. Direktor Vakufske direkcije i Muftija banjalučki su izrazili žaljenje zbog činjenice da je na vakufskoj parceli predviđen parking prostor te ukazali na dosljednost namjere da se na istoj lokaciji izgradi zgrada Medžlisa. U toku sastanka nastojalo se naći rješenje koje će biti odgovarajuće, te je dogovoreno da se ide u proceduru korekcije regulacionog plana za vakufsku česticu.

 

Nakon sastanka sa Načelnikom općine Brod, Direktor Vakufske direkcije i Muftija banjalučki obišli su nekoliko lokacija vakufskih parcela.

Vakufska direkcija će u narednom periodu posebno obratiti pažnju MIZ Bosanski Brod te pružati pomoć u nastojanju da izgrade zgradu Medžlisa, kao i stručnu pomoć u postupcima povrata i zaštite vakufske imovine.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime