Utvrđen pravac djelovanja do izbora

0
14

ko zd sdp bihZenica – SDA je imala dovoljno prilike da pokaže u prethodnom periodu svoje sposobnosti i da građani veoma dobro osjete na svojoj koži periode apsolutne vladavine

Kantonalni odbor SDP BiH ZDK na sjednici održanoj u subotu 25.01.2014. godine u Zenicu utvrdio je pravce djelovanja do opštih izbora u jesen ove godine.

Kantonalni odbor je dao podršku premijeru i Vladi ZDK cijeneći da je usvajanje budžeta za 2014. godinu ključno za daljnji kontinuitet redovnim isplatama najbrojnijim budžetskim korisnicima u obrazovanju, pravosuđu, policiji i u finansiranju dopunskih obaveza boračkim i invalidskim kategorijama i isplatama korisnicima socijalne pomoći.

Kantonalni odbor posebno naglašava odgovoran odnos Vlade prema svim dugovima koji su nastali između ostalog i iz ranijih godina kada nisu stvoreni u periodu SDP-ove vlasti. Kantonalni odbor SDP-a smatra zluradim odnos Kantonalne organizacije SDA koji djeluje po načelu „što gore, to po nas bolje“. Njihov huškački i prizivajući odnos na prizivanje nemira manipulišući pojedinim socijalnim kategorijama kao što su: majke porodilje, studenti, poljoprivrednici lako je činjenica da su finansijske teškoće  u punjenju bužeta posebno u 2013. godini vjerovatno i najteže od osnivanja ZDK. Vlada ulaže napore da izmiri svoje obaveze prema svim korisnicima budžeta.

Kantonalni odbor SDP BiH ZDK ističe da je SDA imala dovoljno prilike da se pokaže u prethodnom periodu svoje sposobnosti i da se građani veoma dobro osjetili na svojoj koži periode apsolutne vladavine.

Kantonalni odbor SDP BiH ZDK je na svojoj današnjoj sjednici prihvatio kartice argumenata ministara SDP-a u Vladi ZDK i drugih učesnika u izvršnoj vlasti odnsno kadrova na rukovodnim pozicijama kao i onih koji su u nadzornim i upravnim odborima.

Ovi argumenti biće prezentirani građanima ZDK u narednom periodu kroz neposredni kontakt u pozitivnu komunikaciju.

Kantonalni odbora SDP BiH ZDK je danas usvojio prijedlog sastava Strateškog tima koji će voditi sve aktivnosti do narednih izbora.

(sdp.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime