Usvojen Zakon o eutanaziji pasa

0
15

news-2013-Juni-lutalice_24_810453707Sarajevo – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je večeras usvojio Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, koji su predložili poslanici iz Kluba SDS-a.

 

 

Kako se navodi u obrazloženju, predloženim izmjenama se provodi odluka Ustavnog suda BiH na način da su nazivi opština u RS-u usklađeni sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji RS-a.

 

 

Nakon što Kolegij doma nije postigao saglasnost, poslanici su usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, čiji je  predlagač poslanica Nermina Zaimović – Uzunović, a koji između ostalog, predviđa mogućnost eutanazije napuštenih pasa ukoliko u roku od 15 dana boravka u azilu ne budu udomljeni.

 

 

U prvom čitanju su usvojeni Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH te Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH, koji je predložio poslanik Mirsad Đugum.

 

 

Mišljenje Ustavnopravne komisije, koja nije podržala Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o krivičnom postupku BiH, čiji je predlagač Dom naroda PS BiH, bit će predmet usaglašavanja komisije Kolegija doma.

 

 

Poslanici nisu usvojili Prijedlog zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

 

 

Potvrđena je Odluka Predsjedništva BiH o postavljenju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH.

 

Poslanici su usvojili Izvještaj o izvršenju Budžeta insitucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar – juni 2013. godine, te imenovali članove Ureda za razmatranje žalbi BiH na madatni period od pet godina.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime