Usvojen proračun općine Novi Travnik za narednu godinu

0
3

Novi Travnik – Vijećnici Općinskog vijeća Novi Travnik na 27. sjednici održanoj ovog četvrtka su razmatrali važna pitanja u okviru osam tačaka Dnevnog reda. Razmatrali su i usvojili uz određene primjedbe, prijedloge i sugestije Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o usvajanju proračuna općine Novi Travnik za 2015.godinu.

Radi se o promjenama na određenim kontovima, prije svega zbog ne ostvarenja planiranih sredstava za kapitalna ulaganja i nastajanja određenih troškova koji se odnose na finansiranje ulične rasvjete i uređenja prostora za Gradsku knjižnicu.
Na sjednici je postavljeno i pitanje vezano za umanjenje sredstava Crvenom križu koja su bila na grantu Crvenog križa Novi Travnik, kazao nam je predsjedavajući OV Novi Travnik Slavko Marin.

Na održanoj 27. sjednici  OV Novi Travnik, usvojen je proračun za 2016.godinu u iznosu nešto višem od 7 miliona KM sa svim planiranim prihodima i rashodima, a sve institucije i korsnici proračuna ostali su uglavnom na istom nivou kao i 2015. Godine, kazao je predsjedavajući Marin.

Na dnevnom redu sjednice bio je i Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na plan održavanja i rekonstrukciju lokalnih puteva na području Općine Novi Travnik. Ukoliko se sve sprovede kako planovi predviđaju, svi postojeći lokalni putevi bi trebali biti na većem stepenu održavanja, postojeći kanali za oborinske vode bolje čišćeni a sve s ciljem zaštite imovine u koju su već uložena značajna sredstva, te s ciljem kvalitetnijih i trajnijih puteva. Kada je u pitanju Plan kapitalnih ulaganja na području općine Novi Travnik , rezultat je svih dosadašnjih planova u protekle tri godine.

​Vijećnici su dali suglasnost na Prijedlog Zaključka na odluku skupštine JP Vilenica – Vodovod d.o.o. o dopunama cjenika Komunalnih usluga. Smanjena je cijena priključka na vodovodnu mrežu za poslovnu zonu Neobarje i poslovnu zonu Bratstvo.

(tnt.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime