Usvojen finansijski plan za sprovođenje referenduma o Danu RS-a

0
36

2-8Banja Luka – Vlada Republike Srpske usvojila je finansijski plan za sprovođenje referenduma 25. septembra koji je na svojoj prvoj sjednici usvojila Republička komisija za sprovođenje referenduma.

Vlada Republike Srpske, cijeneći obim i složenost aktivnosti za sprovođenje referenduma, zadužuje sva ministarstva, uprave, upravne organizacije, javne ustanove i službe da Republičkoj komisiji za sprovođenje referenduma na njen zahtjev pruže svu stručnu, tehničku i materijalnu pomoć, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Ministarstvo finansija će predložiti Vladi izvore i modalitete obezbjeđivanja sredstava, u iznosu od 1.425.390 KM, predviđenih finansijskim planom za sprovođenje referenduma.

Zadužen je Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske da, u saradnji sa “Službenim glasnikom Republike Srpske”, izvrši nabavku cjelokupnog glasačkog materijala i pratećeg materijala za sprovođenje referenduma.

Vlada je zadužila Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske da u okviru svoje nadležnosti, a u skladu sa odlukom o raspisivanju referenduma i Zakonom o referendumu, obezbijedi i izvrši koordinaciju aktivnosti sa lokalnim zajednicama u smislu izvršavanja obaveza u postupku sprovođenja referenduma.

Zaduženo je Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju da koordiniše aktivnosti predstavništava Republike Srpske u inostranstvu na pružanju podrške na organizovanju referenduma u inostranstvu.

(klix)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime