Usvojen budžet Općine Konjic za 2014.godinu

0
7

sjednica  opcinskog vijeca konjicKonjić – Na sjednici Općinskog vijeća Konjic, sa 15 glasova za, a 10 suzdržanih, usvojen je budžet za 2014.godinu, koji iznosi 24.311.968 KM.

Obrazlažući ovaj dokument, načelnik Općine Konjic Emir Bubalo je istakao da je općina ušla u rješavanje dva značajna projekta na ovom području, a to je kanalizacioni kolektor, te zbrinjavanje komunalnog otpada. Za kanalizacioni kolektor sa uređajem za prečišćavanje grada, sredstva su obezbjeđena i preko Svjetske banke, te određenih fondova, tako da će Općina i u 2014.godini nastaviti pratiti ovaj projekt.

– U 2014.godini trebamo vratiti  i  1.200.000 KM kredita. Uz naše, tu su i tri kredita preduzeća „Energetika“ – istakao je načelnik Bubalo.

Budžet za narednu godinu, usvojen je sa 15 glasova za, dok su  suzdržani bili vijećnici SDP-a, SBB-a, SDU i NSRzB. Pred vijećnicima je na ovoj 9. sjednici bila i Odluka o izmjenjenim okolnostima za dodjelu koncesije za izgradnju MHE na slivu rijeke Ljuta.

 

Ovom odlukom data je saglasnost za prenos koncesije sa firme „Turboinštitut“ iz Ljubljane, na pravno lice „Inghydro“ iz Sarajeva, koji je novi koncesionar, kojem je produžen rok izgradnje do 2.oktobra 2017.godine, za deset mHE na slivu rijeke Ljuta.

Vijećnici su donijeli i Odluku o pokretanju stečajnog postupka u JKP “Energetika“.

(mojkonjic.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime