Usvojen Akcioni plan za provedbu reformske agende na nivou Vijeća ministara BiH

0
3

Sarajevo – Vijeće ministara BiH usvojilo je danas Akcioni plan za provedbu Reformske agende na nivou Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji sadrži paket mjera koje će provesti institucije BiH u 2015. i 2016. godini same ili u saradnji s entitetima u BiH.

Akcionim planom planirano je više od 50 mjera koje će biti provedene u oblastima javnih finansija, oporezivanja i fiskalne održivosti, poslovne klime i konkurentnosti, vladavine prava i dobrog upravljanja te reformе javne uprave.

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Direkcije za ekonomsko planiranje o aktivnostima na izradi Programa ekonomskih reformi BiH za 2016–2018. godinu, koji treba biti dostavljen Evropskoj komisiji najkasnije do 31. januаra 2016. godine.

Program ekonomskih reformi, koji pripremaju vlasti u BiH, s jedne strane sadrži srednjoročni makroekonomski i okvir fiskalne politike, uključujući i fiskalne mjere, a s druge strane sadrži sveobuhvatan program strukturnih reformi radi poboljšanja rasta i konkurentnosti zemlje.

(Klix)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime