Uspješno realizovani radovi na imamskoj kući i džamijskom šadrvanu u Ostrošcu

0
1

Uspješno realizovani radovi na imamskoj kući i džamijskom šadrvanu u Ostrošcu

Jablanica – U proteklom periodu na području džemata Ostrožac pokrenuti su, te uspješno realizovani radovi na imamskoj kući i džamijskom šadrvanu.

Na prvom mjestu, džematski odbor je pokrenuo akciju rekonstrukcije imamske kuće, koja je bila neophodna usljed dotrajalosti krovne konstrukcije. Nakon što je usaglašen finansijski plan, pristupilo se prikupljanju novčanih priloga unutar džemata.

Vrijedi istaći da je odziv bio masovan, te je akcija polučila očekivani rezultat. Također, značajno je učešće opštinskog načelnika i MIZ Jablanica, koji su prepoznali važnost projekta i odlučnost džematlija Ostrošca. Kompletna promjena krovne konstrukcije je završena u roku od tri dana, što se može objasniti, velikim odzivom članova džemata i njihovom spremnošću da svojim vlastitim radom dodatno doprinesu realizaciji projekta.

Drugi značajan projekat predstavlja dovršetak radova na džamijskom šadrvanu koji je započet početkom 90-ih godina. Međutim, voda iz planirane fontane nije potekla dvadeset i pet godina, da bi konačno potekla 20. novembra, kada su džematlije upriličile puštanje vode i obilježile završetak radova. Na kraju molimo Uzvišenog Allaha, da obilato nagradi sve one koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovih projekata.

(medzlis-jablanica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime