Uskoro nove avio linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla

0
25

Tuzla – Let na relaciji Beč-Tuzla-Beč u samo mjesec dana proizveo je velike gubitke Međunarodnom aerodromu Tuzla, ali i Montenegro Airlines-u, kompaniji koja je vršila prevoz putnika sa tuzlanskog aerodroma.

Cijene karata maksimalno su komercijalizovane i kretale su se od 19 do 47 eura. No, unatoč relativno niskim cijenama, redovnim letovima, nakon samo mjesec dana donesena je odluka o privremenoj obustavi letova na ovoj avio liniji. Razlozi za privremenu obustavu leta za Beč su ekonomske prirode, uglavnom slaba popunjenost letova, navodi Enver Jukanović, vršilac dužnosti direktora za marketing i razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla. Dodaje da će Međunarodni aerodrom Tuzla još jednom ispitati tržište, kvalitetnije marketinški nastupiti i eventualno pronaći povoljnijeg avio prijevoznika sa manjom letjelicom.

„Ovo privremeno obustavljanje linije Beč-Tuzla Beč neće bitno uticati na broj putnika, iako je nama značajan svaki putnik i želimo da budemo najkvalitetniji servis za putnike. Očekujemo i povećanje broja rotacija u ovoj godini od strane Wizz Aira na postojećim destinacijama.“, kazao je Enver Jukanović, v.d. izvršnog direktora za marketing i razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Iz godine u godinu Međunarodni aerodrom Tuzla bilježi sve veći broj putnika. U 2013. godini aerodrom je prevezao oko 63.000 putnika, da bi u 2014.godini taj broj porastao na 151.000. U 2015. godini kroz tuzlanski aerodrom prošlo je 259 hiljada putnika, što je premašilo sva očekivanja. Uspostavljenjem novih linija u narednih pet godina na koliko je potpisan ugovor sa kompanijom Wizz Air, Međunarodni aerodrom Tuzla planira povećati broj letova, ali i linija.

„Jedna od mogućih opcija je da se otvori Berlin, da se ponovo vrati na red letenja eventualno Oslo i da pokušamo razgovarati o otvaranju jedne od destinacija u Velikoj Britaniji, odnosno u Londonu.“, istakao je Jukanović.

Međunarodni aerodrom Tuzla prevozi putnike na ukupno osam destinacija u svijetu sa po nekoliko letova u toku sedmice. Ukoliko se ostvare planovi u ovoj godini, razvoj prateće infrastrukture u i oko aerodroma naredni je cilj menadžmenta. Konkretne aktivnosti su već započete, a vezane su za izgradnju prilaznih svjetala na pisti aerodroma, što bi Međunarodni aerodrom Tuzla svrstalo u red aerodroma sa kojih je sigurno uzlijetati i slijetati pod uslovima smanjene vidljivosti.

(rtvslon.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime