UNSA: Dan otvorenih vrata Ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama

0
3

univerzitet_u_sarajevu_cover2Sarajevo – Ured za podršku studentima sa posebnim potrebama Univerziteta u Sarajevu organizuje Dan otvorenih vrata koji će se održati u utorak, 03.06.2014. godine, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II u Sarajevu), s početkom u 10,00 sati.

Cilj Dana otvorenih vrata Ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama Univerziteta u Sarajevu je upoznati nastavno i nenastavno osoblje Univerziteta sa mogućnostima i oblicima pružanja podrške studentima sa posebnim potrebama. Ured za podršku studentima sa posebnim potrebama nastoji osigurati studentima sa posebnim potrebama jednak pristup svim univerzitetskim programima i aktivnostima i time omogućiti puni razvoj i afirmaciju njihovih potencijala.

Tokom Dana otvorenih vrata ukratko će biti predstavljeni ciljevi Tempus projekta „Jednake mogućnosti za studente sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju“, te uloga i značaj Ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama, kompetencije za rad sa studentima sa posebnim potrebama, identifikacija i registracija studenata sa posebnim potrebama, asistivne tehnologije u funkciji unapređenja nastavnog procesa, kreiranje poticajnog psihosocijalnog konteksta za rad i učenje itd.

Kroz kraća izlaganja učesnici Dana otvorenih vrata, nastavno i nenastavno osoblje, dobit će najbitnije informacije o populaciji studenata kojima treba posebna podrška kako bi mogli ravnopravno sa drugim studentima studirati i stjecati visokoškolske diplome, navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću UNSA.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime