UNMO: Ministar Vujanović održao predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Mostaru

0
3

UNMO Ministar Vujanović održao predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Mostaru

Mostar – Da je sistem obrazovanja i u našoj zemlji na zavidnom nivou, te da se isti i svakodnevno usavršava svjedoči i posljednja, ne baš tako uobičajena, posjeta studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Federalnom ministarstvu trgovine.

Naime, studenti treće i četvrte godine pod vodstvom prodekana ovog fakulteta doc. dr. Veldina Ovčine su u četvrtak, 24.12.2015. godine, imali priliku da se podrobnije upoznaju sa Ministarstvom trgovine, te kojim se to ono poslovima bavi.

Dobrodošlicu je poželio i studente ugostio ministar trgovine Zlatan Vujanović koji je posebno naglasio kvalitet ove institucije kao i njegovih kadrova. Također je i naglasio otvorenost za obavljanje studentskih praksi ističući da na mladima svijet ostaje, te da se javlja sve veća potreba za takvim kadrovima u našoj zemlji u svim sektorima, što naročito treba dodatno i potencirati.

Nakon toga je uslijedilo kratko predstavljanje službe za zaštitu potrošača koja djeluje u okvirima ovog Ministarstva od strane načelnice istog, gđe Amre Vučijak koja je studente upoznala sa cjelokupnim djelokrugom ove službe, dokumentima koji regulišu njen rad, zakonima koji su na snazi, kao i onim koji tek treba da se donesu putem neizbježnih procedura.

Kao dodatnu motivaciju studentima u njihovom daljem učenju i radu je bila i istaknuta mogućnost njihovog djelovanja u ovoj instituciji od strane zaposlenika istog, kao jednim od njihovih budućih kolega.
– U cilju unaprjeđenja kvaliteta nastavnog programa nastojimo studente upoznati s praktičnim aspektima ekonomskih poslova, pripremajući ih na taj način na realnost poslovnog svijeta. S obzirom na iskazano zadovoljstvo studenata realizovanom posjetom Federalnom ministarstvu trgovine, u vidu usvajanja novih znanja i vještina, možemo reći kako smo donijeli i više nego dobru odluku odlučivši posjetiti isto, te se nadamo i još uspješnijoj budućoj saradnji, navode iz Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

(STUDOMAT.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime