Ulice Sarajeva ukrašavaju se plavo-žutim zastavicama pred Dan nezavisnosti

0
0

Ulice Sarajeva ukrašavaju se plavo-žutim zastavicama pred Dan nezavisnosti

Pretpraznična atmosfera povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine već je prisutna na sarajevskim ulicama, a doprinose joj ekipe preduzeća “Park” koje od jutros zastavicama naše zemlje uređuju sarajevske ulice Ferhadija i Maršala Tita.

Iz krana autokorpe ekipa preduzeća Park zadužena za dekorisanje sarajevskih ulica i trgova, na visini od 10-tak metara montira sajle na koje je nanizano oko 7.000 zastavica BiH.

“Istim zastavicama će biti dekorisana pješačka zona ulice Ferhadija i dio ulice Maršala Tita od Spomen obilježja ‘Vječna vatra’ do Trga djece Sarajeva. Montaža i radovi u ove dvije ulice trebali bi biti završeni u toku dana. Nakon toga ekipe Parka zastavama će urediti i preostali dio ulice Maršala Tita, u dijelu pored Velikog i Malog parka, te raskrsnicu kod Higijenskog zavoda”, naveli su iz KJKP “Park”.

Na isti način i od Marijin dvora ulicom Zmaja od Bosne, zatim Bulevarom Meše Selimovića i Džemala Bijedića bit će postavljene državne zastave. Zastavice će se nalaziti i na stubovima javne rasvjete, i svim većim raskrsnicama, do naselja Stup.

“Dekorisanje povodom 1. marta podrazumijeva postavljanje zastava u postolja na stubove sa obje strane saobraćajnice, te će na ovaj način biti uređena glavna saobraćajnica od Marijin dvora do Stupa i od Stupa nazad do Skenderije. Bit će postavljeno više stotina zastava. Praznični dekor krasit će sarajevske ulice od sutra i tokom prve sedmice u martu, nakon čega će ih ekipa ‘Parka’ demontirati i ukloniti iz postolja”, istakli su.

Ova ekipa već je na sličan način uredila i ulice u sarajevskoj općini Vogošća koja ovih dana obilježava i godišnjicu reintegracije.

“Na postolja su već postavljene državne i općinske zastave u ulicama Jošanička, Omladinska, Igmanska, Spasoja Blagovčanina i Akifa ef. Biserovića. Praznično dekor vogoščanskih ulica, koji su ekipe Parka postavile u okviru saradnje s Općinom Vogošća, bit će uklonjena nakon obilježavanja Dana nezavisnosti BiH”, poručili su iz preduzeća “Park”.

Izvor: klix.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime