Ulaskom NATO u BiH bi bila sigurnija i bolja zemlja

0
22
Zekerijah_Osmic.1395840608.83BiH – Ono što me zabrinjava jeste neraspoloženja pojedinih, a posebno iz RS koji ne shvataju važnost približavanja BiH ka NATO-u.
Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić kazao je da je jako razočaran dosadašnjom raspravom o Prijedlogu zakona o vojnoj imovini i da je već sada evidentno da poslanici neće usvojiti ovaj zakon.
– Jako je važno da  BiH  konačno uknjiži 63 objekta, a moram napomenuti da su već za 32 objekta usaglašeni stavovi. Ono što me zabrinjava jeste neraspoloženja pojedinih, a posebno iz RS koji ne shvataju važnost približavanja BiH ka NATO-u – kazao je Osmić
On je dalje napomenuo da bi BiH tim činom bila sigurnija i bolja zemlja  a da ćemo u maju kada u BiH dolazi generalni sektretar NATO-a Anders Fog Rasmusen znati kakav stav ima NATO prema BiH.
 – U krajnjoj liniji za samit u septembru definitivno ćemo znati kako će se članice NATO-a odnositi prema BiH. Bilo je prijedloga da Vijeće ministara usaglasi Zakon o državnoj imovini i to uopće nije sporno. Ali moram napomenuti da ukoliko ovi zakoni ne budu izglasani i usaglašeni, 32 objekta o kojima sam govorio predaću Pravobranilaštvu BiH – dodao je Osmić.

 

(regija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime