Učenik Srednje medicinske škole Tuzla Kenan Suljić najbolji srednjoškolac u BiH

0
1

Rezultat slika za Učenik Srednje medicinske škole Tuzla Kenan Suljić najbolji srednjoškolac u BiH

Najboljeg srednjoškolca izabralo je rukovodstvo Mreže vijeća učenika u BiH kojeg čine predsjednici kantonalnih i regijskih mreža vijeća učenika. Kada je u pitanju izbor najboljeg srednjoškolca, u tom procesu priliku su imali učestvovati svi srednjoškolci iz BiH glasanjem preko mresVUBiH Facebook stranice.

“Čast mi je i zadovoljstvo ponijeti ovu titulu. S tim u vezi, želio bih se zahvaliti svim svojim profesorima, prijateljima, poznanicima kao i porodici koja je bila sa mnom u ovome. Sretan sam jer u svome životu imam ljude koji vrijede i koji mi svakodnevno pružaju razlog za rad i trud koji donosi rezultate”, rekao je Suljić.

Mreže vijeća učenika i njihovih 15 kantonalnih i područnih savjeta osnovu svih prijava izabralo prvo 70 učenika koji su ušli u konkurenciju, da bi izbor bio sužen na 20 učenika. Pet učenika sa kojima su obavljeni intervjui odabrano je putem “like glasanja” na Facebook stranici Mreže.

Pobjednik, Kenan Suljić trenutno pohađa 3. razred. Odličan je učenik i uključen u različite vannastavne školske aktivnosti. Prvak je sa svojom školom u odbojci, aktivni član Omladinskog resursnog centra u Tuzli, kao i glavnog uređivačkog tima CAT (Citizens Against Terorrism) projekta usmjerenom protiv terorizma, nasilja i mržnje pod pokroviteljstvom i podrškom IOM organizacije. Pobjednik je Start Me Up: High School takmičenja na Internacionalnom Burch Univerzitetu u Sarajevu, te brojnih školskih i vanškolskih aktivnosti.

Mreže vijeća učenika izabrala je Jasminu Nikšić iz Elektrotehničke škole u Mostaru za najbolju profesoricu u BiH, dok je najbolja škola Tehnička škola “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine.

klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime