Učenici SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica uručili 1382 KM za liječenje dječaka Ebu Bekira iz Busovače

0
17

Učenici SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica uručili 1382 KM za liječenje dječaka Ebu Bekira iz Busovače

Fojnica – Da se osjećaj humanosti još uvijek njeguje u našem društvu pokazali su učenici SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica.

Naime, članovi Vijeća učenika došli su do informacije da u Busovači sa majkom i sestrom živi desetogodišnji dječak, Ebu Bekir Ibreljić, čije tijelo izjeda opaka bolest tumor, koja je napala njegove oči, vrat i dalje se širi na kičmu. Tim povodom Vijeće učenika organiziralo je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u liječenju Ebu Bekira.

Od ponedjeljka do četvrtka (22-25. februara), prikupljana su novčana sredstva u našoj školi među učenicima i uposlenicima.

U srijedu (24. februara) akcija je proširena i na ulice naše Fojnice.

Vrijedni učenici: Aletić Jasmina, Bureković Edina, Bureković Smajo, Bukvić Amina, Handžić Kenan i Kršić Šejla, zajedno sa koordinatorom Vijeća učenika, profesorom Munirom Softićem su postavili dva štanda, jedan u ulici Bosanska, a drugi u ulici Džemala Bijedića, gdje su u jutarnjim satima prikupljali novčana sredstva za Ebu Bekira.

U četvrtak, 25. februara, na sjednici Vijeća učenika ustanovljeno je da je ukupno prikupljeno 1382 KM, koje su Ebu Bekiru uručene u petak, 26. februara.

Učenici: Amila Ibrahimović, Amina Japaur, Šejla Kršić i Ragib Pugonja u pratnji profesora Munira Softića i novinara Hazima Čukleta su otputovali u mjesto Kaćuni, gdje živi Ebu Bekir, i lično uručili skromnu donaciju.

Majka Belkisa navela je da je zdravstveno stanje njenog sina izuzetno teško, te da bi uskoro trebao otputovati na pretrage u bolnicu Adžibadem u Turskoj. Ukoliko se pretragama utvrdi da je moguće izvršiti operativne zahvate koji će rezultirati izlječenjem dječaka, za nastavak liječenja će biti potrebno 50 hiljada eura.

Ovom prilikom Vijeće učenika se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i apeluje na sve one koji su u mogućnosti da pomognu hrabrom dječaku da to i učine.

akcija

(Smsfojnica.com/zdici.info)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime