U Žepču održan sastanak sa korisnicima projekta COBEAR

0
3

Žepče – Razvojna agencija Žepče je u sali Općinskog vijeća održala sastanak sa žepačkim izvoznicima koji su uključeni u projekt COBEAR.

Poduzeća Bositex, Budo-Export, Elmont, Elchy-Tex, Manaprom, Montažne eko kuće Porobić, Prograd i Vin-metal zadovoljili su uvjete javnog poziva za izvoznike koji je bio objavljen u ožujku 2015. godine i potpisali partnerske ugovore s projektom COBEAR.

Razlog okupljanja korisnika projekta bio je predstaviti im dosad provedene aktivnosti u okviru projekta, a koje se tiču direktne podrške poduzećima, ali i još bitnije, što će se raditi iduće godine. Tu su prvenstveno predstavljene buduće aktivnosti izrade zajedničkog kataloga izvoznika, stručni seminari i podrška izradi prototipa, brendiranja, i pripreme za certifikate.

Prezentaciju aktivnosti projekta održala je Maja Jukić, COBEAR projekt koordinator, a direktorica Razvojne agencije Žepče, Branka Janko dala je naglasak na buduće projektne aktivnosti i koristi koje izvoznici mogu imati od istih.

Na kraju sastanka svim korisnicima su uručeni prigodni promotivni materijali i publikacije izrađene u okviru projekta: Analiza konkurentnosti BEAR područja s akcionim planovima za svaku firmu, Vodič za izvoznike, biznis i marketing planovi za četiri poduzeća, te projektni bilteni i letci.

Projekt COBEAR financira Delegacija EU u BiH, dok su partneri na projektu  Agencija za razvoj općine Tešanj – TRA, Općina Teslić, Razvojna agencija Žepče i Udruženje privrednika „Biznis Centar” Jelah, a projekt traje od 26.11.2014. do 26.05.2017. godine.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime