U Zenici u pripremi dva projekta za regulaciju rijeke Bosne

0
3

rijeka_bosna(1)Zenica – U Općini Zenica je održana prezentacija dva projekta: Regulacija rijeke Bosne u Nemili i Regulacija rijeke Bosne u Zenici na lokalitetu od Bilimišća do Lukovog Polja. Projekt regulacije rijeke Bosne u Nemili predstavio je Salih Hadžimušović, predstavnik firme ES HYDROTECHNICS d.o.o. Sarajevo.

Projekt Regulacija rijeke Bosne, lokalitet od Bilmišća do Lukovog Polja, prezentirao je Semir Mutapčić, predstavnik projektantske firme Investprojekt  d.o.o. Zenica.

Pored predstavnika “Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo, prezentaciji su prisustvovali načelnik općine Zenica Husejin Smajlović, savjetnici načelnika, predstavnici općinskih službi i  Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica”.

Projekti imaju za cilj uređenje korita rijeke Bosne na navadenim područjima i zaštitu naselja od eventualnih poplava. Za vrijeme radova  na regulaciji rijeke i uređenja obale, izgradnje šetnice i biciklističke staze neće biti rušenja objekata. Navedene projekte finasiraju “Agencija za vodno područje rijeke Save” i Općina Zenica.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime