U Zenici jučer opljačkani kuća i stan

0
18

U Zenici jučer opljačkani kuća i stan

Zenica – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (5), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 14.12.2015. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo R.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U periodu 01-14.12.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo T.N., iz kojeg je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 13.12.2015. godine, u 23,15 sati, u mjestu Gornja Zimča, od strane M.A. izvršeno je oštećenje vjetrobranskog stakla na putničkom motornom vozilu marke „Mercedes“, registarskih oznaka J18-M-282, vlasništvo L.M., te je isti upućivao prijetnje automatskom puškom licu D.S. iz Visokog. Navedeni M.A. je lišen slobode, od istog je oduzeta automatska puška, te je zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijsk stanice Visoko.

Dana 14.12.2015. godine, u naselju Luke, od strane službenika uniformisane policije i istražitelja Policijske stanice Visoko izvršena je racija u ugostiteljskom objektu „Kašmir“, vlasništvo V.F. Tom prilikom, kod lica M.S. i Š.A., oba iz Visokog, pronađena je po jedna pvc vrećica sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

U periodu 12-14.12.2015. godine, u ulici Aleja ljiljana, izvršena je teška krađa u Gimnaziju „Edhem Mulabdić“, iz koje je otuđen kino projektor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Vareš

Dana 14.12.2015. godine, u ulici Zvijezda, od strane nepoznatog lica oštećeno je zadnje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke „Škoda-Fabia“, registarskih oznaka K09-T-859, vlasništvo H.E. iz Vareša. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 14.12.2015. godine, na putu M-17, u mjestu Blatuša, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka E92-A-480, kojim je upravljao T.S. iz Sarajeva, i putničko motorno vozilo marke“VW-Golf“, registarskih oznaka J06-T-475, kojim je upravljao P.Dž. iz Zenice. Tom prilikom, lice R.S., saputnik u vozilu „Peugeot“, zadobila je teške tjelesne povrede, dok su navedeni P.Dž., te lica: P.F., P.M. i P.R., saputnici u vozilu „VW-Golf“, zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Tešanj

Dana 14.12.2015. godine, na lokalnom putu u mjestu Raduša, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Passat“, registarskih oznaka E52-O-965, kojim je upravljao B.H. iz Raduše, i putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka O84-A-417, kojim je upravljala M.S. Tom prilikom, navedena M.S. zadobila je povrede neutvrđenog stepena, dok su lica M.E. i malodobna M.N., saputnici u vozilu „Fiat“, zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(zenit.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime