U Višegradu sve popularnije vožnje brodićima, ribarstvo i zip-lajn

0
20

U Višegradu sve popularnije vožnje brodićima, ribarstvo i zip-lajn

Višegrad – U Višegradu je, osim turističkih i istorijskih znamenitosti, sve više popularan turizam na vodi, a ove godine formirano je i Udruženje brodara koje pruža usluge vožnje turističkim brodovima po rijeci Drini.

Najpopularniji su vožnje turističkim brodićima, ribarstvo i ekstremni sport zip-lajn.

Predsjednik Udruženja brodara “Višegrad na Drini” Davor Radović kaže da je svake godine sve više plovila, kako domaćih, tako i ljudi sa strane koji žele da obiđu kanjon i prođu ispod ćuprije.

On je ocijenio da se turizam na vodi sve više razvija.

Radović je istakao da je cilj Udruženja da sva plovila budu registrovana i da imaju kompletnu opremu za spasavanje.

“Kao Udruženje pokrenuli smo inicijative za razvoj raznih projekata i manifestacija koje će obezbijediti i reklamirati turizam na vodi”, istakao je Radović.

Predsjednik Ribarskog udruženja “Drinska jezera” Aleksandar Kojić rekao je da je Drina jedna od najljepših rijeka u okruženju i na Balkanu.

– Jedna od bogatijih rijeka ribljim fondom, tako da svi treba da se uključimo da zaštitimo Drinu i njeno priobalje”, dodao je Kojić.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović istakla je da je obaveza Turističke organizacije da boravak u ovoj opštini turistima učini sadržajnijim i ljepšim.

“Ove godine formirano je i Udruženje brodara koje pruža usluge vožnje turističkim brodovima po Drini, koja je u ljetnjim mjesecima nešto naročito i poseban je doživljaj u Višegradu. Osim toga, za one malo hrabrije, prošle godine počeo je sa radom zip-lajn kojim se Drina prelazi na atraktivan, adrenalinski način”, navela je Todorovićeva.

Ona je napomenula da u ovoj godini očekuju povećan broj turista.

“Prema broju do sada registrovanih privatnih smještaja, ugostiteljska ponuda je proširena, očekujemo povećan broj turista, a možemo vidjeti i više prodavaca suvenira”, rekla je Kojićeva.

Opština Višegrad je sa Turističkom organizacijom dodijelila jednoobrazne prodajne objekte tako da prodavci suvenira proširuju ponudu.

“Kako oni kažu, za svakog ima po nešto, a uspomena iz Višegrada je potrebna da se sjete boravka u gradu opjevanom u pjesmama”, istakla je Todorovićeva.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime