U velikoj sali Općine Travnik održana II redovna sjednica Skupštine Medžlisa

0
87

U petak, 15. februara 2019. godine, u velikoj sali Općine Travnik održana je druga redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Travnik.

Sjednicom je predsjedavalo radno predsjedništvo izabrano od strane članova Skupštine u sastavu: mr. Rašid Kasumović– predsjednik, te članovi mr. Ahmed Omerdić i Semir-ef. Šiljak i bila je podijeljena na svečani i radni dio.

Svečanom dijelu sjednice su prisustvovali: muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, premijer SBK Tahir Lendo, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić, predsjednica UG Preporod Travnik gđa. Amra Čampara Lolić, članovi Sabora IZ-e s područja Medžlisa: Fatima Ćurić-Ljevaković i Saudin Lendo, te članovi Izvršnog odbora Medžlisa: mr. Safet Durguti, Avdo Ramić, Emir Ganić, Jahija Kadrić, Elvedin Zelkanović, Emina Palić, Merzuk-ef. Omerdić, Fahrija Šiljak, Esad-ef. Fuško, Nihada Torlić i Hasan-ef. Gazić.

U svečanom dijelu sjednice prisutnim se obratio predsjednik Medžlisa, dr. Nermin Šušić koji je u ekspozeu govorio o radu Medžlisa u proteklom periodu, te uspjesima na svim poljima djelovanja Medžlisa, kao što su vjersko-prosvjetni rad, obnova i uređenje vjerskih objekata po novim standardima, aktivnosti u oblasti kulture, humanitarni rad, te brojne druge. Pored predsjednika svoje obraćanje su imali muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i načelnik Općine Admir Hadžiemrić koji su pohvalili rad rukovodstva Medžlisa i Izvršnog odbora.

Nakon obraćanja zvanica predsjedavajući Skupštine Medžlisa, mr. Rašid Kasumović je upoznao prisutne o odluci Izvršnog odbora Medžlisa da se priznanje „Počasni član Medžlisa“ na ovoj sjednici uruči g. Ameru Mraki, Ministar prostornog uređenja Vlade Srednjobosanskom kantonu u mandatu 2014-2018., te zastupnik u Skupštini SBK i predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini Kantona počev od 2019. godine, za posebna zalaganja i podršku u radu Medžlisa IZ Travnik, nakon čega je upriličena dodjela priznanja i hedije. U svečanom dijelu uručena je i zahvalnica Crvenom polumjesecu UAE – Ured u Sarajevu koji je donirao sredstava za izgradnju mesdžida u džematu Kljaci – podžemat Dolac/Purići. Zahvalnicu je preuzeo direktor g. Mahmoud Y. Aly.

U radnom dijelu sjednice razmatran je sljedeći dnevni red:

  1. Usvajanje Zapisnika sa I redovne sjednice Skupštine,
  2. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu za 2018.
  3. Razmatranje i usvajanje Plana rada za 2019.
  4. Razno

Nakon podnesenih izvještaja od strane rukovodilaca službi Medžlisa za 2018. godinu i plana rada u 2019. godini u pisanoj formi i skraćenog dijela na samoj sjednici, prisutni su iste usvojili, te iskazali riječi hvale za rad Medžlisa IZ Travnik u 2018. godini.

Posebno je bitno napomenuti stav većine članova Skupšine da je podneseni izvještaj pokazatelj transparentnosti i učinkovitosti rada rukovodstva Medžlisa koji zaslužuje svaku podršku u daljem radu. Pohvaljeni su statistički pokazatelji napretka u radu u svakom segmentu djelovanja Medžlisa.

(tntportal.ba)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime