U Velikoj Kladuši počela realizacija projekta „Mladi prate politiku prema mladima“

0
20

radionica0102-1Velika Kladuša – U okviru realizacije novog projekta pod nazivom „Mladi prate politiku prema mladima“, kojeg je pokrenuo Institut za razvoj mladih „KULT“, a čiji je partner između ostalih i Demokratska organizacija mladih iz Velike Kladuše, u subotu, 01. februara, u prostorijama ove nevladine organizacije u Velikoj Kladuši održana je prva radionica/modul.

Prema planu ovog projekta, planirano je održavanje ukupno 5 radionica/modula i to svake subote u ovom mjesecu. Tema prve radionice/modula bila je budžetsko planiranje i umrežavanje, a njena moderatorica je bila Edina Čović.

Inicijativom „Mladi prate politiku prema mladima“ želi se doprinijeti razvoju civilnog društva koje će aktivno učestvovati u procesima donošenja odluka, te utjecati na provođenje politike prema mladima i Zakona o mladima u Bosni i Hercegovini.

Inicijativa će raditi na uspostavljanju održivih mehanizama saradnje vladinog i nevladinog sektora i sistema za monitoring, evaluaciju, analizu i zagovaranje provođenja politike prema mladima na svim nivoima vlasti u BiH.

Inicijativa „Mladi prate politiku prema mladima“ provodi se u saradnji sa četiri partnera: „Perpetuum mobile“ iz Banja Luke, Demokratska organizacija mladih Velika Kladuša, Vijeće mladih općine Tomislavgrad i Omladinski savjet Vlasenica uz finansijsku podršku Evropske unije.

(mojuska.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime