U tri godine Općina Visoko investirala 11,5 miliona KM u projekte razvoja lokalne zajednice

0
4

Visoko – Općina Visoko ulaže značajne napore da područje Visokog učini poželjnim za investitore, s kvalitetom življenja kakvu stanovnici i zaslužuju.

– Namjera nam je da taj grad i općinu pripremimo što je moguće bolje za ulazak u Evropsku uniju. S tim u vezi, raduje činjenica da je sve više domaćih institucija, kompanija, ali i inozemnih investitora i predstavnika EU koji u Općini Visoko vide istinskog partnera – kazala je načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Naglašava da Općina iz godine u godinu bilježi značajna ulaganja u infrastrukturu, ceste, rasvjetu, vodovod i kanalizaciju i to ne samo iz vlastitih sredstava već i iz sredstava viših nivoa vlasti i donatorskih sredstava po čemu, kako je kazala, Visoko spada u jednu od najuspješnijih općina u BiH.

Kaže da su u protekle tri godine kreirali preduvjete za stabilizaciju ukupnih prilika u Visokom i stvarali pretpostavke za značajnije razvojne projekte koji će Visoko ponovno vratiti među općine poželjne za investitore, s kvalitetom življenja kakav Visočani zaslužuju.

– Budžetsku potrošnju smo doveli u red, a za ovu godinu planirana je realizacija projekata vodosnabdijevanja za 12.000 stanovnika Visokog, ekološkog projekta izgradnje centra za upravljanje komunalnim otpadom, dalja izgradnja komunalne infrastrukture, rekonstrukcija i asfaltiranje cesta i puteva, kao i uređenja korita rijeka i parkova – kaže Babić, saopćeno je iz Općine Visoko.

Općina Visoko investirala je od 2013. do 2015. godine 11.559.671,74 KM u realizaciju projekata usmjerenih na razvoj lokalne zajednice i kreiranja boljeg životnog ambijenta.

Na donatorska sredstva i grantove viših nivoa vlasti, kao i učešće mještana odnosi se 7.997.799,49 KM, dok se na sredstva iz budžeta Općine odnosi 3.561.872,25 KM.

(FENA/tntportal.ba) L.A.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime