U toku pripreme na obezbjeđenju nogometne utakmice između reprezentacija BiH i R. Irske

2
3

Zenica – Dana 13.11.2015. godine, na stadionu Bilino polje u Zenici, sa početkom u 20,45 sati, odigrat će se međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Republike Irske.

Obzirom da se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici ocijenjenoj kao skup visokog rizika, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je formirala Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice, te je sačinjen Plan mjera i radnji, na osnovu kojeg će službenici ove Uprave preduzeti sve potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.

Danas, 09.11.2015. godine, u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak Štaba, kojim je predsjedavao policijski komesar Šut Semir. Na sastanku su izdefinisani svi konkretni zadaci i obaveze nosilaca zadataka iz naznačenog plana, kao i način i dinamika realiziranja svih predviđenih aktivnosti, kako bi za vrijeme postupanja po Planu, svi policijski službenici i timovi, pravovremeno i efikasno reagovali u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, kao i u incidentnim situacijama, takve situacije stavili pod kontrolu a izgrednike lišili slobode i udaljili sa stadiona.

Zaključeno je kako sve intervencije policijskih službenike moraju biti pravovremene, brze, dobro i kvalitetno koordinirane, a u postupanju policijskih službenika ništa ne smije biti prepušteno slučaju, posebno u okviru mjera fizičkog, operativnog, saobraćajnog i KDZ obezbjeđenja, kao i drugih planiranih zadataka Uprave policije i njenih organizacionih jedinica, koji su definisani na osnovu izvršene bezbjedonosne procjene.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

(visoko.co.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime