U toku poziv za izvedbeni projekt izgradnje biblioteke u Kampusu

0
7

Sarajevo – Na osnovu saglasnosti Saudijskog fonda za razvoj od 13.01.2016., Univerzitet u Sarajevu u svojstvu izvršne agencije projekta, objavio je krajem januara poziv za dostavljanje ponuda za nabavku konsultantskih usluga za izvedbeni projekt izgradnje i opremanja biblioteke Univerziteta u Sarajevu.

Poziv uključuje sljedeće konsultantske usluge: izvedbeni projekat, pripremu crteža, predmjera i predračuna u skladu s Uredbom o vrsti, sadržaju, označavanju i čuvanju, kontroli i nostrifikaciji investiciono-tehničke dokumentacije i ostaje otvoren do 21. marta 2016. godine.

Konkurs će se provesti u skladu sa Međunarodnim natječajem i otvoren je za firme iz bilo koje države. Firma će biti izabrana procedurom zasnovanom na kvaliteti i cijeni (QCBS) i ostalim procedurama opisanim u ovom Pozivu za dostavljanje ponuda, u skladu sa politikom Fonda specificiranom u Smjernicama za korištenje konsultantskih usluga (izdanje 1995) Institucija za razvoj članica Koordinacijske Grupe.

Kako se navodi u pozivu, zainteresirani konsultanti moraju potvrditi kvalificiranost za izvođenje usluga i poznavanje smjernica Fonda, te trebaju biti upoznati s FIDIC tipovima ugovora o gradnji. Nadmetanje za Ugovor, financiran od strane Fonda, je otvoreno za sve firme i konzorcije iz bilo koje države.

Izvedbeni projekt za izgradnju i opremanje Biblioteke Univerziteta u Sarajevu treba se izraditi prema ovjerenom Idejnom projektu i Urbanističkoj saglasnosti.

Parcela Biblioteke Univerziteta je površine 8.590 m2, dok ukupna površina Biblioteke iznosi 13,921.75 m2 neto i 15,557.23 m2 bruto. Biblioteka se sastoji od dvije podrumske etaže, prizemlja i dva sprata. Biblioteka se sastoji od: kongresne dvorane, spremišta za knjige, biblioteke s čitaonama, multimedijalnog centra (Media Lab), soba za administraciju, restorana itd.

Očekivano vrijeme izvršenja projekta je šest mjeseci.

Podsjetimo, Bosni i Hercegovini dodijeljena su grant novčana sredstava u iznosu od 22 miliona dolara od Kraljevine Saudijske Arabije kojima upravlja Saudijski Fond za Razvoj, a kojima raspolaže Univerzitet u Sarajevu.

Nova zgrada biblioteke Univerziteta u Sarajevu (UNSA) po prostoru i opremljenosti zasigurno će biti jedna od najuređenijih i najopremljenijih zgrada ne samo u BiH, već i regionu.

Studenti Sarajevskog univerziteta ovim će projektom dobiti prestižnu instituciju u kojoj će na zavidan način usvajati nova znanja i vještine.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime