U toku aktivnosti na stambenom zbrinjavanju 10 porodica iz Kaknja

0
11

IMG_9166-640x330Kakanj – U ulici 311. lahke brigade započeli su radovi na sanaciji i dogradnji stambenih objekata u kojima žive socijalno ugrožene višečlane porodice koje su tokom ratnih dejstava imale status raseljenih osoba, a danas su svi članovi ovih porodica nezaposleni.

Radi se o objektu u vlasništvu Rizve Beganovića čija porodica broji 11 članova, od koji su 3 člana maloljetna djeca, objektu Delije Beganovića  čija porodica broji 10 članova, od koji su polovina maloljetne osobe, te objektu Sulje Beganovića čija porodica broji 4 člana.

Nakon ovih radova bit će realizirani i radovi na izgradnji i sanaciji još tri kuće.

Husić Salko i njegova šestočlana porodica koja trenutno ima status podstanara sa mjesečnom kirijom u iznosu od 100 KM dobit će novu kuću u naselju Varda na zemljištu koje je dodijelila Općina Kakanj.

Bit će izvršena i sanacija stambenog objekta Zahida Kadrića koji stanuje u Šepercima (Poljani), a novu kuću će dobiti i Sabahudin Kadrić koji stanuje u istom naselju.

Ugovore o sanaciji i zgradnji kuća nedavno su potpisali općinski načelnik Nermin Mandra, Jasminka Đonlić u ime Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica F BiH, te korisnici pomoći.

Radovi na sanaciji kuća u ulici 311. lahke brigade

U naselju Varda bilježimo intenzivne radove na izgradnji stambenog objekta sa 4 stambene jedinice u koje će biti smještene socijalno ugrožene porodice Roma.

Radove  finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, dok je Općina Kakanj implementator projekta.

Izvođač radova je preduzeće “Trgošped” Kakanj. Vrijednost ugovora iznosi 128.436,57 KM.

Lista korisnika ova 4 stana je već sačinjena i verificirana. Prema listi, ova 4 stana će koristiti RamićHašim, Ramić Avdo, Agić Juso i Ramić Džemal, svi trenutno nastanjeni na Vardi.

Stanovi će korisnicima biti dodijeljeni na korištenje, dok će vlasnik stanova biti Općina Kakanj.

U svrhu stambenog zbrinjavanja socijalno ugroženih porodica Roma početkom 2014. godine je izgrađena i useljena zgrada sa 12 stanova.

(kakanj.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime