U Tešnju otvoren 12. Sajam privrede “Biznis 2016”

0
3

Tešanj – U organizaciji Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah Tešanj u ovom gradu je danas otvoren 12. Sajam privrede “Biznis 2016”. Prema riječima predsjednika Udruženja Senada Brke na Sajmu je uzelo učešće više od 120 domaćih i inostranih izlagača, koji se predstavljaju na preko 3.500 kvadrata zatvorene i oko 7.000 kvadrata otvorene površine.

Izlagači su iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Indonezije i Luksemburga, a sadržaj programskih aktivnosti kako je najavio predsjednik Udruženja Sajma je dodatno obogaćen.

“Kroz dodatne programske aktivnosti želimo da promovišemo poduzetništvo među mladim generacijama i da na taj način dodatno motivišemo naš najdragocijeniji resurs.”

Podcrtao je da Udruženje privrednika “Biznis Centar” Jelah-Tešanj, kroz dvanaest godina dugu tradiciju organizovanja Sajma, koristi ovu manifestaciju za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inostranih kompanija, promociju investicija i daljnje jačanje poslovnih veza između privrednika.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović kazao je kako je njegovo prisustvo današnjem Sajmu podrška privrednicima za sve što rade u uzornoj sredini, na koju može da se ugleda cijela Bosna i Hercegovina.

“Vi ste ključna snaga ovoga kraja i ove zemlje. Zahvaljujujući vama ovo mjesto je postalo bolje mjesto za život svih građana”, naglasio je Šarović.

Mirsad Jašarspahić privrednicima Tešnja i gostima obratio se ispred Privredne komore FBiH, naglašavajući kako je ova sredina primjer kada mnogi govore kako se u BiH ne može investirati i ostvariti dobar biznis. Ova sredina podcrtao je primjer je da može.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić kazao je kako je ovo za Tešnjake veliki dan, jer ovaj Sajam predstavlja festival poduzetništva i festival rada.

“Ovo je mjesto da se vidimo i čujemo, da saznamo šta je to novo u privrednom sektoru”, kazao je Huskić, naglašavajući kako je od prošlogodišnjeg do današnjeg Sajma otvoreno 650 radnih mjesta na području općine Tešanj. U zadnje četiri godine otvoreno je preko 2.000 radnih mjesta, a savaki mjesec se otvori novih 55 radnih mjesta.

Najavio je da će i 2016. biti ista ili bolja od proteklih godina.

U okviru Sajma održana je i panel diskusija Evropske integracije i ljudski resursi. Tokom sutrašnjeg dana planirano je prezentacija EBRD-a na temu “Podrška konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH. Također prezentaciju će održati i Elektroprivreda BiH, Privredna komora FBiH na temu “Automobilska industrija-perspektiva razvoja BiH”, te Skupština Udruženja metalske i elektro industrije pri Privrednoj komori FBiH.

Kako bi ispirisali mlade u prekrasnom ambijentu Tešanjske tvrđave sutra će u 15 sati biti organizovan i Business cafe.

E.Ko.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime