7. Oktobar 2017

Sinoć (06.10.2017.) je u Centru za kulturu i obrazovanje u Tešnju u organizaciji Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK) održana promocija knjige “DREVNA BOSNA” autora Muamera Zukorlića. Promotori su bili: Muhamed Filipović, Džemal Najetović, Enver Halilović i Suad Kurtćehajić. 

Akademik Muhamed Filipović izrazio je posebno zadovoljstvo jer je u Tešnju povodom promocije autora Zukorlića. On je naglasio da je knjiga ”Drevna Bosna” potrebna svima iz koje se kako kaže, mnogo može naučiti.

Akademik Filipović ukazao je na određene povijesne nepravilnosti po pitanju priznavanja bošnjačkoga naroda kroz npr. nedopuštanje istraživanja osmanskoga perioda. Osvrnuo se i na činjenice poput toga da je Bosna stvorila originalnu kulturu.

Nakon promotora se tešanjskoj publici obratio i sam autor, nekadašnji muftija, akademik Muamer Zukorlić. On je kazao da je na ovom projektu radio punih pet godina, i da mu je motiv pisanja bila žeđ za istinom, kao i da je tokom istraživanja susreo se sa mnogim plagijatima i dorađenim i prepravljenim dokumentima.

Moderator je promocije je bio Ramiz Brkić.

izvor: zosradio.ba

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR