U srijedu u općini Novi Grad javna tribina na temu “Obrazovanje i tržište rada”

0
0

40ee9ddf131a064f752c096b7d364d5b_XLSarajevo – Služba za Obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj Općine Novi Grad Sarajevo u svoj program rada uvrstila je Javnu tribinu kao novi način komuniciranja sa građanima i javnošću.

Javna tribina se organizira dva puta mjesečno, a tretirat će teme iz različitih oblasti kao što su obrazovanje, kultura, nauka, religija, mediji, politika, privreda, turizam, zaštita okoliša, sport i sl. Uvodničari tribina bit će eminentni stručnjaci različitih profila koji su pozvani i kompetentni govoriti o navedenim temama.

 

Druga tribina će se održati u sali Općinskog vijeća, u srijedu 24 decembra, sa početkom u 13 sati. Tema javne tribine je „Obrazovanje i tržište rada“, a uvodničari su prof. dr. Ejub Džaferović, dekan Mašinskog fakulteta u Sarajevu, Igor Kamočaji, direktor JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“,te predstavnik kompanije Prevent, a kao gosti bit će pozvani predstavnici institucija i organizacija koji djeluju u oblastima obrazovanja i zapošljavanja. Na tribinu su dobro došli i svi ostali zainteresirani građani.

(akos.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime