U srijedu 29. juna 2016. godine/ 24. ramazana 1437. H. godine, u sklopu ramazanskih aktivnosti direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret Abdibegović, muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković i Rijad Delić sekretar Muftijatva, prisutvovali su iftaru u SD Nedžaraći. Također, u sklopu ove aktivnosti, predstavnici Uprave za vjerske poslove dr. Enes Svraka i Bahrudin Čolo, prisustvovali su iftaru u SD Bjelave.

0
21

1 7 2016 stud iftar nedzarici

Sarajevo – U srijedu 29. juna 2016. godine/ 24. ramazana 1437. H. godine, u sklopu ramazanskih aktivnosti direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret Abdibegović, muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković i Rijad Delić sekretar Muftijatva, prisutvovali su iftaru u SD Nedžaraći. Također, u sklopu ove aktivnosti, predstavnici Uprave za vjerske poslove dr. Enes Svraka i Bahrudin Čolo, prisustvovali su iftaru u SD Bjelave.

Goste u Nedžarićima su dočekali direktor JU Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić, Refik Ožegović pomoćnik direktora, Kenan Ožegović predsjednik Asocijace studenata i Jasmin Klis, student Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, imam u mesdžidu SD Nedžarići.

Nakon akšam-namaza, u restoranu SD Nedžarići upriličen je iftar. Po riječima domaćina od oko 1500 studenata smještenih u oba doma (Nežarići i Bjelave) oko 1050 su postači, a u mesdžidima se obavlja pet vakat namaza i teravija.

Uprava za vjerske poslove je donirala sredstva za studentske iftare u studentskim centrima u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Zenici i Mostaru.
Direktor Abdibegović je izrazio želju da Uprava za vjerske poslove, Muftijstvo sarajevsko i Medžlis Sarajevo, na početku nove akademske godine pokrenu nove programske aktivnosti u studenstkim domovima u Sarajevu.

Također, Direktor i Muftija su iskazali zadovoljstvo što su prisustvovali ovom iftaru, te dali obećanje da će omladini u studentskim domovima, kroz džemate, biti na usluzi i pomoći za njihove aktivnosti.

(http://muftijstvosaraj.com/)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime