U Srebreniku se osniva centar za podršku poduzetništvu

0
8

Tuzlarije

Srebrenik – Općina Srebrenik u saradnji sa Udruženjem za razvoj Nerda iz Tuzle, te Općinom Kalesija, Gradom Tuzla i BIT Centrom Tuzla implementira projekat “Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća (MSP) u Tuzli i susjednim općinama – BESt 4 SMEs. Vrijednost projekta je 566.778,67 eura, od čega je 85 % sufinansiranje EU u iznosu od 481.761,00 €.

Cilj projekta jeste unaprijediti poslovno okruženje u pomenute tri općine poboljšanjem poslovne infrastrukture, poboljšanjem nivoa i kvaliteta usluga za postojeća i nova mala i srednja preduzeća, kao i poboljšati međuopštinsku saradnju kroz realizaciju inicijativa u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja.

U tom smislu danas je u Srebreniku potpisan tripartitni ugovor između Općine Srebrenik,  Udruženja za razvoj NERDA  iz Tuzle, te građevinske kompanije “GROMEKS” iz Srebrenika za adaptaciju zgrade u kojoj će biti uspostavljen Centar za podršku poduzetništvu sa inkubacionim kapacitetima u kojem će početkom iduće godine biti smješteno najmanje pet novoosnovanih preduzeća. Srebrenička kompanija “GROMEKS” koja će uskoro početi sa radovima je odabrana putem javnog natječaja kao najpovoljniji ponuđač.

Tuzlarije

 

Općina Srebrenik bi tako trebala dobiti svoj prvi Centar za razvoj start-up biznisa, za podršku mladim i ambicioznim biznismenima.

Za rekonstrukciju i adaptaiju stare zgrade u kojoj je ranije bio smješten sud za prekršaje i općinsko pravobranilaštvo putem navedenog projekta su obezbijeđena sredstva u iznosu cca 15.000€, a sličan iznos će biti utrošen za opremanje unutrašnjosti zgrade kancelarijiskim namještajem, kao i odtalom potrebnom opremom. Općine Srebrenik sufinansira 15% od ukupnog iznosa sredstava koja će biti utrošena za uspostavu Centra za podršku poduzetništvu sa inkubacionim kapacitetima u Srebreniku.

(bhstring.net)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime