U Sarajevu održana parada tradicionalne porodice!

0
204

Prethodno je kolona sa više stotina osoba prošetala od Vječne vatre do ove lokacije, a program je skraćen zbog vremenskih uslova.

Među poznatim ličnostima skupu su prisustvovali Nermin Muzur, Nazif Gljiva, Haris Zahiragić, Samra Ćosović-Hajdarević, Saudin Sivro i drugi.

U ime organizatora sa skupa je poručeno okupljenima da čuvaju svoje porodice od svih negativnih utjecaja koji mogu narušiti njene moralne vrijednosti. Govornici su podsjetili na negativan prirodni priraštaj u BiH te izrazili očekivanje da će u našoj domovini ostati i opstati svijest o bitnosti porodice.

Među govornicima je bio i Saudin Sivro iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, koji je poručio da odgajaju i obrazuju generacije mladih naraštaja koji trebaju ostati u ovoj zemlji i biti oni koji će graditi ovu zemlju. Dodao je da se Sindikat primarno zalaže za radnička prava i često ih traži kroz proteste, ali da su ovog puta došli da podrže i kažu da je “porodica stub društva, a stub porodice majka i u da se u svakoj porodici mora znati koja je čija uloga”.

“Sve ostalo što će nam spočitavati u javnosti mi odlučno odbijamo i uvijek ćemo se odazvati ovakvom skupu i braniti interese naših djece i roditelja u školama i trudit ćemo se da zaštitimo nastavne planove i programe u kojima neće biti ništa što ne zagovara većina da se ne ugrozi ono što je stub društva”, poručio je okupljenim istomišljenicima Sivro.

Učesnici ovog skupa nosili su transparente “Zna se šta je ključ, a šta brava”, Zašto se ne poštuje volja većine”, “Podrška biološkom opstanku”, “Porodica je kompas koji nas vodi” i druge.

Saobraćaj je od 13 do 15:30 sati na trasi kojom su prolazili učesnici skupa bio blokiran, a skup je osiguravala policija.

Podsjetimo, ovaj miting u organizaciji UG “Svjetlo” upriličen je u znak protesta protiv za sutra najavljenog javnog skupa “Ima izać'”, prve Bh. parade ponosa čiji će učesnici također šetati od Vječne vatre u Titovoj ulici do Trga BiH na Marijin Dvoru u vremenu od 12 do 14 sati.

Prije sutrašnje povorke za 10 sati u parku na Ciglanama zakazan je još jedan kontamiting, organizovan kao znak protivljenja promovisanju LGBTIQ ideja, a u organizaciji Inicijative Iskorak.

(Klix)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime