U Sarajevu održan “Katalaksija” seminar o slobodnoj ekonomiji

0
18

Katalaksija_Sarajevo_13.06.14Sarajevo – U Sarajevu je u petak, 13.06.2014. godine, u prostorijama Hotela Holiday Inn, održan “Katalaksija” seminar. Organizator seminara je udruženje građana “Multi”, pod pokroviteljstvom Friedrich Naumann fondacije i uz podršku Atlas mreže i European Students For Liberty (ESFL) studentske organizacije.

Uvodno predavanje na seminaru, na temu osnove ekonomije i kratki historijat ekonomske misli, održao je Admir Čavalić, asistent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

U okviru predavanja predstavljene su osnovne ekonomske škole, uz objašnjavanje “najvećeg ekonomskog čuda ikada” kao posljedice uspostave institucije
privatnog vlasništva. Nakon toga, politički analitičar Danijal Hadžović je predstavio osnovne razloge neuspjeha Bosne i Hercegovine nakon rata.

Na kraju je održana zajednička diskusija na temu slobodne ekonomije tj. stanja ekonomskih sloboda u Bosni i Hercegovini. Zaključeno je da je BiH ekonomski neslobodna država i da su liberalizacija i deregulacija poslovanja jedini realan put za izlazak iz aktuelne krize.

Seminaru je prisustvovalo oko dvadeset učesnika, koji su na poklon dobili knjigu “Why Liberty”, autora Tom Palmera, te prigodne certifikate za prisustvo. Naredni “Katalaksija” seminar se održava u četvrtak, 19.06.2014. godine u Zenici.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime