U Sarajevu druga konferencija Koalicije za jači glas male privrede

0
2

koalcija-jaci-glas-privredeBiH – U Sarajevu će sutra biti održana Druga konferencija koalicije za jači glas male privrede – Uloga civilnog sektora u poboljšanju poslovnog okruženja za mala i srednja preduzeća, u organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar.  

Na konferenciji će biti predstavljena iskustva u radu i dostignuća u poboljšanju poslovnog okruženja organizacija civilnog društva, Platforma rada malih i srednjih preduzeća u kojoj su predstavljeni zahtjevi i preporuke za poboljšanje poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini, rezultati monitoring promjena u poslovnom okruženju kao i preporuke za poboljšanje rada razvojnih projekata koje finansiraju strani donatori.

U radu Konferencije očekuje se učešće predstavnika javnog sektora svih nivoa vlasti, Delegacije Evropske unije u BiH, udruženja malih i srednjih preduzeća, organizacija civilnog društva, poslovnog sektora, medija i drugih institucija.

Konferencija se održava u sklopu projekta „Koalicija za jači glas male privrede“ kojeg provodi Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar u saradnji sa partnerima Nezavisni biro za razvoj – (NBR) Gradačac, Udruga poduzetnika i poslodavaca – (UPIP) Žepče, Centar za promociju lokalnog razvoja – (PLOD) Bihać, Udruženje drvoprerađivača – (DRVO-PD) Prijedor i Nevladinom organizacijom COSPE Italija.

Projekat finansira Evropska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA 2012), a sufinansira Federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, te partneri. Održavanje konferencije je podržao i OXFAM.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime