U sarajevskoj općini Novi Grad: Penzionerima sa minimalnim penzijama dodatnih 50 KM

0
7

U sarajevskoj općini Novi Grad: Penzionerima sa minimalnim penzijama dodatnih 50 KM

Sarajevo – Općina Novi Grad izdvojila je 574.800 KM jednokratne pomoći za 11.496 penzionera sa minimalnim penzijama, što će im biti isplaćeno uz decembarske penzije.

U sarajevskoj Općini Novi Grad danas je između predstavnika te općine i Federalnog zavoda PIO/MIO potpisan Sporazum o načinu isplate jednokratne novčane pomoći penzionerima sa najnižom penzijom.

Općina je izdvojila 574.800 KM, a dodatnih 50 KM uz decembarsku penziju dobit će 11.496 penzionera, čija mjesečna primanja nisu viša od 330 KM.

Poptisivanju sporazuma prisustvovali su načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda PIO.

“Željeli smo pomoći penzionerima, jer njima i pet konvertibilnih maraka (KM) znači mnogo”, kazao je načelnik Efendić i dodao kako je općina Novi Grad ostvarila veće ovogodišnnje prihode od planiranih zbog čega je “Općina željela da i penzioneri to osjete”.

Efendić je rekao da Općina Novi Grad ima oko 21.000 penzionera, a od toga nešto više od 11.000 njih ima minimalne penzije.

“Smatramo veoma važnim i pozitivnim ovu odluku Općine. I druge općine pomažu na različite načine. Mnogi žive teže od ostalih i svaka pomoć za njih je značajna”, kazao je Krnjić i dodao da su minimalna mjesečna primanja bila jedini kriterij pri izboru penzionera koji će dobiti jednokratnu pomoć.

Krnjić je istakao da će pomoć biti isplaćena nakon Nove godine.

Predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Općine Novi Grad Kemal Berberović zahvalio je svima koji su omogućili ovu pomoć.

“Ovo je jedan od sretnijih, rijetkih, ali sretnijih dana penzionera općine Novi Grad. I previše su nas iznenadili. Hvala na razumijevanju i na pomoći”, kazao je Berberović.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime