U Osnovnoj školi “Jajce” koja se nalazi u Kruščici dodijeljena su priznanjanajboljim učenicima

0
12

U Osnovnoj školi “Jajce” koja se nalazi u Kruščici upriličena je svečanost na kojoj su ispraćeni maturanti ove škole, a ujedno su dodijeljena i priznanja te nagrade za najbolje učenike kao i one što su ostvarili zapažene rezultate na općinskim takmičenjima.

Direktor škole Sakib Emušić dodijelio je priznanja za učenicima generacije, a među njima je bila i Berina Nešust, Emina Mecavica (Područna škola Divičani), Emra Vrebac, Fadila Imamović te Sejda Agić.

Ovu su učenice koje su kroz svoje školovanje imali odličan uspjeh, bile su svima primjer za dobro i uzorno vladanje.

Ova škola je iznjedrila i učenike koji su bili uspješni na općinskim takmičenjima te se plasirali na kantonalna. Nagrade im je uručio bivši učenik, sadašnji načelnik općine Jajce Edin Hozan koji je podržao sva takmičenja finansijski na lokalnom nivou.

Nagrade ta ostvaren rezultate iz matematike dobio je Haris Kokić (6. razred) za 2. mjesto, Dženis Makić (6. razred) za 3. mjesto, Emra Vrebac (9. razred) za 2. mjesto te Lamija Joldić (8. razred) za 2. mjesto.

Za dobre postignute rezultate iz vjeronauke na općinskim takmičenju za učenike 8. razreda priznanja su dobili Lamija Turanović za 2. mjesto. Za 9. razrede priznanja su uručena  Emini Mecavici za 1. mjesto, Sejidi Agić za 2. mjesto i Fadili Imamović za 3. mjesto.

Na općinskom takmičenju iz engleskog jezika najuspješnija je bila učenica 9. razreda Ajiša Ajkunić koja je osvojila 3. mjesto.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime