U organizaciji Sportskog saveza: Najbolji sportisti Općine Velika Kladuša Haasin Karajić i Selma Smlatić

0
120

U organizaciji Sportskog saveza: Najbolji sportisti Općine Velika Kladuša Haasin Karajić i Selma Smlatić

Tradicionalna manifestacija Izbor sportiste, sportskih radnika i sportskih kolektiva Općine Velika Kladuša za 2018. godinu održana je u petak, 22. februara. Manifestacija je upriličena u povodu 23. februara, Dana Općine Velika Kladuša. U organizaciji Sportskog saveza općine Velika Kladuša dodijeljeni su pehari, plakete i posebna priznanja dobitnicima u raznim kategorijama.

U besprijekornoj organizaciji večeri, najboljim sportašem za 2018. godinu proglašen je Haasin Karajić, član AK „Krajišnik“ Velika Kladuša. Haasin je prvak Bosne i Hercegovine u disciplini 3000 stipl, 12. Na Evropskom prvenstvu u Portugalu, treće mjesto na Prvenstvu BiH u disciplini 5000m, treće mjesto na Prvenstvu BiH, viceprvak Federacije BiH, višestruki prvak USK-a i najbolji atletičar USK-a. Najboljom sportašicom u 2018. godini proglašena je Selma Smlatić, članica KK „Regeneracija“ koja je ovu titulu ponijela i u 2017. godini. Selma je viceprvakinja Bosne i Hercegovine, reprezantativka BiH, prvakinja Federacije BiH do 21. godinu. Nastupala je na seniorskom Balkanskom prvenstvu. Selma je dosada osvojila veliki broj medalja na međunarodnoj i domaćoj karate sceni i već nekoliko puta ponijela priznanje najbolje sportašice Velike Kladuše.

Nakon intoniranja himne, prisutnima su se obratili predsjednik općinskog Sportskog saveza, Velmir Zahirović, predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša Fikret Bašić i predsjednik Sportskog saveza USK-a, Emir Dautović, dok su svoje plesne i pjevačke mogućnosti predstavili članovi SPK „Gloria“ i školski hor JU Prva srednja škola „Dr. Husein Džanić“.

Više nego sretan bio je Haasin Karajić koji je kazao da mu ovo priznanje predstavlja veliku čast, te da mu je 2018. godina bila najuspješnija u karijeri. Riječi hvale za Selmu imao je njen otac, Hamdija Smlatić koji je umjesto nje primio priznanje, s obzirom da Selma zbog obaveza nije mogla prisustvovati dodjeli. Najboljim sportskim klubom za 2018. godinu proglašen je KK „Regeneracija“, dok je Mirzet Beganović ponio titulu najboljeg sportskog trenera. Čestitke najuspješnijima uputio je predsjednik Sportskog saveza općine Velika Kladuša, Velmir Zahirović koji se zahvalio svima koji su dio sportske scene i zaključio da je, bez obzira na teške uslove rada, sport u Velikoj Kladuši podignut na daleko veći nivo u odnosu na raniji period.

Pregled preostalih dobitnika i kategorija:

„INVALIDNI SPORT“

– Najuspješniji sportista u ovoj kategoriji za 2018: Ibrahim Kaknjašević (prvak USK-a u boćanju)

– Najuspješniji trener/sportski radnik u kategoriji invalidni sport za 2018: Hasan Gredelj. Hasan je osvojio treće mjesto na Prvenstvu USK-a u šahu, a dao je i veliki doprinos u rezultatima Saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica (SSRI) Velike Kladuše

„ŠKOLSKI SPORT OSNOVNE ŠKOLE“

– Najuspješnija učenica: Ernesa Kantarević (prvakinja USK-a u atletici, disciplina 600 metara…)

– Najuspješniji učenik: Tarik Ibradžić (prvak USK-a u bacanju kugle…)

– Najuspješniji pedagog: Abdulmalik Husić (Osnovna škola „Crvarevac“)

– Najuspješnija škola: Osnovna škola „01. mart“ Vrnograč.

„SPORTSKA NADA“

– Iman Ružnić (Karate klub „Regeneracija“)

– Eman Šakanović (Atletski klub „Krajišnik“)

– Edim Salkić (Nogometna škola „Zvijezda“)

– Ella Kajtezović (Ženski odbojkaški klub (ŽOK) Velika Kladuša)

– Amar Šakanović (Nogometni klub „Krajišnik“)

– Azur Halilagić (Košarkaški klub „Krajišnik“)

– Ahmad Okanović (Karate klub „Fudokan“)

– Anajla Šakanović (Karate klub „23.februar“)

– Amel Hušidić (Fudbalski klub „ABC“ Podzvizd)

– Elmas Sefić (Nogometni klub „Mladost“ Vrnograč)

„POSEBNA PRIZNANJA“ (pojedinačna)

– Ermin Beganović (Atletski klub „Krajišnik“) istrčao treće vrijeme na Balkanu u 2018. u disciplini 600 metara, viceprvak BiH na 1000m, viceprvak BiH u disciplini 4X100m, trećeplasirani na Prvenstvu BiH u krosu, osvojio veliki broj međunarodnih mitinga.

– Amra Trgovčević (Ženski odbojkaški klub Velika Kladuša), nastupala za seniorsku i juniorsku ekipu, treće mjesto u Ligi USK-a za juniorke i drugo mjesto u Kupu USK-a.

– Sara Rekić (Karate Klub Regeneracija), treće mjesto na Balkanskom prvenstvu za djecu u Beogradu,

– Braća Harun i Hanan Miljković (Košarkaški klub Krajišnik), dvojica mladih i perspektivnih košarkaša, nastupaju za klub u kategoriji juniora i seniora, ovu sezonu obilježili su sa utakmicom protiv KK Bratstva na kojoj su zajedno ubacili 105 koševa.

– Enis Kantarević, dugogodišnji sportski radnik, dao veliki doprinos razvoju Futsala, te ostvario niz značajnih rezultata u školskom sportu.

– Merim Šabanagić – trener Karate klub Fudokan, s takmičarkom Melany Šabanagić osvojio prvo mjesto na Prvenstvu BiH u kadetskoj kategoriji.

– Dejvid Šantić (Aero klub „Jastreb“), osvajač bronzane medalje na seniorskom Prvenstvu BiH u slijetanju paraglajderom.

– Aladin Ćerimović- Predsjednik Konjičkog kluba, s ovim kolektivom ostvario u protekloj godini odlične rezutate, kroz rad Općinskog organa uprave značajno pomagao svim sportskim kolektivima.

„POSEBNA PRIZNANJA“ (ekipna)

– Prvakinje Federacije BiH u krosu, juniorska ekipa AK Krajišnik u sastavu: Berina Murić, Zehra Ogrešević i Nermina Bahić, ekipne prvakinje USK-a i pobjednice Kupa USK-a u atletici.

– NK Krajišnik-pionirska ekipa, prvaci Unsko-sanskog kantona za 2018. godinu, mlada i perspektivna generacija, osvajači mnogih nogometnih turnira u našoj Zemlji i regionu.

– KK Regeneracija-Ekipni prvaci BiH u katama u kategoriji dječaci u sastavu: Taris Beganović, Eman Purić i Armen Dizdarević.

– Ženski odbojkaški klub Velika Kladuša, finalistice Kupa USK-a u kategoriji seniorke…

– Sportska ekipa Limotehna-pobjednici mnogih međunarodnih i domaćih turnira u malom nogometu, osvajači 34. Malonogometnog turnira u Bihaću, prošlogodišnji pobjednici Diamant kupa u Linzu.

– Aero klub Jastreb- osvajači trećeg mjesta na Ekipnom prvenstvu BiH u paraglajdingu…

– Biciklistički klub Krajišnik i Planinarsko društvo-kao inicijatori i realizatori projekta izgradnje planinarske i biciklističke staze, te tako dali veliki doprinos promovisanju rekreativnog sporta.

„NAJBOLJI POJEDINCI“

– Najuspješnija pionirka: Sara Topčagić (Karate klub „Regeneracija“),

– Najuspješniji pionir: Tarik Salkić (Karate klub „Regeneracija“)

– Najuspješnija kadetkinja: Melany Šabanagić (Karate klub „Fudokan“), prvakinja Bosne i Hercegovine, osvjačica mnogih turnira u Zemlji i regionu…

– Najuspješniji kadet: Emel Hušidić (Nogometni klub „Krajišnik“), osvajač duple titule u prvenstvu USK-a, reprezantativac USK-a, dobitnik mnogih priznanja za najboljeg golmana..

– Najuspješnija juniorka: Ema Nadarević (Karate klub „Regeneracija“), viceprvakinja BiH, reprezantativka BiH, zlatna sa Balkanskog prvenstva u ekipnoj konkurenciji, te peta na prvenstvu Balkana u pojedinačnoj konkurenciji.

– Najuspješniji junior: Dino Kapić (Nogometni klub „Krajišnik“), standardni prvotimac kluba, strijelac mnogih važnih golova u protekloj sezoni…

– Sportski radnik godine: Adis Salkić, sekretar i trener (Karate kluba „Regeneracija“), dao veliki doprinos u uspjesima kluba, kako bi klub funkcionisao na visokom nivou u materijalnom, financijskom, organizacionom i rezultatskom smislu.

– Sportski trener godine: Mirzet Beganović (Karate klub „Regeneracija“), sa takmičarima ovog kluba, osvojio veliki broj medalja na Balkanskim prvenstvima za djecu, medalje na Prvenstvima Bosne i Hercegovine u juniorskoj kategoriji, veliki broj medalja na prvenstvima BiH za djecu, stvorio veliki broj reprezentativaca BiH, proglašen za najuspješnijeg trenera u karate sportu za 2018 godinu od strane Karate saveza USK.

– Najuspješniji sportski klub za 2018. je Karate klub „Regeneracija“ koji je već godinama najuspješniji klub na prostoru USK-a, ovaj klub dao je veliki broj reperezantativaca BiH u dječijim i omladinskim uzrastima, osvajače medalja na međunarodnim takmičenjima, prvake Balkana za djecu, osvajače medalja na Svjetskim kupovima u dječijim kategorijama, najuspješniji klub na prvenstvu Federacije BiH za djecu i seniore.

SPORTSKO PRIZNANJE „DIJASPORE“

– Mirsad Huremović, naš sugrađanin koji živi u Austriji u Linzu, već duži niz godina višestruko pomaže sportske kolektive sa područja naše Općine, organizator mnogih sportskih druženja djece sportista iz dijaspore i Bosne i Hercegovine, veliki humanista i prijatelj sporta u Velikoj Kladuši.

„POSTHUMNO PRIZNANJE“

– Omer Hrnčić-Hrnjo (NK „Mladost“ Vrnograč), cijeli svoj život, pratio je ovaj klub, dajući mu nemjerljiv doprinos angažmanom kroz razne funkcije u njemu, bio je veliki sportista i veliki čovjek. Čelnici kluba odlučili su da sačuvaju lik i djelo Omera Hrnčića, čovjeka koji je dio historije kluba, tako što stadion ovog sportskog kolektiva od prošle godine nosi upravo njegovo ime.

PRIZNANJA SPORTSKOG SAVEZA ZA TITULE PRVAKA BiH:

– Taris Beganović- Karate klub Regeneracija,prvak Bosne i Hercegovine u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

– Amar Šabanagić-Karate klub Regeneracija, dvostruki prvak Bosne i Hercegovine.

– Sumeja Bašić-Karate klub Regeneracija-prvakinja Bosne i Hercegovine.

SPECIJALNO PRIZNANJE:

– Atletski klub Krajišnik- za prvi historijski plasman i nastup nekih velikokladuških sportista na velikom sportskom takmičenju, Evropskom klubskom prvenstvu u Portugalu, gdje je juniorska ekipa našeg kluba u konkurenciji atletskih velikana iz evropskih metroploa: Lisabona, Istanbula, Madrida i drugih osvojila odlično 12. mjesto…Ekipa je nastupila u sastavu: Haasin Karajić kapiten tima, Kenan Kanurić, Sanel Dolić i Nikola Petrović, predvođeni trenerom Velmirom Zahirovićem.

Deseta kategorija priznanja:

Benjamin Huremović-naš uspješan nogometaš i skijaš, živi i trenira u Austriji u Linzu, redovni učesnik svih sportskih druženja djece dijaspore i Velike Kladuše…

Sanel Bajrektarević – potencijalni kadetski reprezantativac BiH, vrlo uspješan nogometaš, živi i trenira u Austriji u Linzu, također redovni učesnik svih sportskih manifestacija i druženja djece dijaspore i Velike Kladuše.

Berina Murić-Atletski klub Krajišnik, viceprvakinja BiH u krosu, trećeplasirana na Prvenstvu Hrvatske u disciplini 800 metara, najbolja atletičarka USK-a, pobjednica mnogih međunarodnih i domaćih atletskih takmičenja.

Sportsko plesni klub Gloria, za izuzetan doprinos sportu i ostvarene sportske rezultate u plesu.

Edin Ljubijankić-NK Krajišnik, za dugogodišnji sportski angažman, nekadašnji uspješni prvotimac NK Krajišnik, danas vrlo uspješan trener u omladinskim selekcijama.

Senad Šehić-istaknuti dugogodišnji sportski radnik, član uprave NK Krajišnik, prvi predsjednik Atletskog kluba Krajišnik, nekadašnji predsjednik skupštine Konjičkog kluba Krajišnik, predsjednik NO Sportskog saveza, danas radi kao trener golmana u FC Podzvizd,organizirao je i vodio mnoge sportske manifestacije u našem Gradu, uspješan sportista i prijatelj svih sportskih kolektiva.

(radiokladusa.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime