U općini Živinice: “Prepoznaj svoje – budi ponosan – Made in BiH”

0
3

Tuzla – Premijer Vlade TK Bego Gutić i ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić jučer su boravili u radnoj posjeti Općini Živinice gdje su se susreli sa Općinskim načelnikom Asimom Aljićem i njegovim saradnicima te poduzetnicima sa područja ove Općine, kako bi predstavili kampanju “Prepoznaj svoje – budi ponosan – Made in BiH”.

Na sastanku su prezentovane tekuće aktivnosti Vlade usmjerene na osnaživanje lokalne privrede i predstavljena kampanja “Prepoznaj svoje – budi ponosan – Made in BiH”, sa ciljem promjene svijesti potrošača o bitnosti kupovine domaćih proizvoda i unaprijeđenja poduzetnčkog ambijenta na području Tuzlanskog kantona.

“Projekat ima za cilj da promoviše domaću proizvodnju, ponovo nastavljamo kampanju kupujmo domaće. Svi znamo šta znači kupovina domaćih proizvoda, znači nova upošljavanja, više novca u budžetima za obrazovanje, kulturu i sport. Mislim da smo izabrali pravi trenutak imajući u vidu šta nam se dešava u okruženju. Ovaj slučaj sa Hrvatskom i zabranom izvoza mlijeka u EU, drugi razlog jeste i ekonomski patriotizam koji se probudio nakon Dite, a evo vidimo šta znači i ovaj sportskipatriotizam koji je također probudio jednu vrstu patriotizma u cijeloj BiH”, rekao je premijer Bego Gutić.

“Danas smo domaćini delegaciji Vlade Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Begom Gutićem koja kreće u kampanju ‘Prepoznaj svoje – budi ponosan – Made in BiH’. To je kampanja koja zaslužuje pažnju na području cijelog Tuzlanskog kantona. Danas će biti izvršena prezentacija na ovu temu, a mi smo pozvali naše privrednike kako bi se upoznali sa kampanjom i nadam se da će u narednom periodu uslijediti određeni konkretni zadaci kada je u pitanju ovaj dio posla. Mi kao loklana zajedndica naravno da ćemo podržati ovakvu aktivnost, već smo stvorili određene pretpostavke kroz formiranje udruženja privrednika na području naše općine i nadam se da će se oni aktivno uključiti u ovu kampanju”, rekao je načelnik Asim Aljić.

Općina Živinice je druga Općina koju je premijer Gutić posjetio ciljem predstavljanja kampanje “Prepoznaj svoje – Budi ponosan – Made in BiH”, posjetili su Gračanicu a poslije Živinica Kalesiju, do kraja sledeće sedmice posjetit će sve općine sa područja kantona gdje će prezentirati ovu kampanju.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime