U Općini Zenica nove padavina ugrožavaju sanirane lokalitete

0
0

Kliziste_Trcivode-488x336Zenica – Štab civilne zaštite Zenica saopćio je da se, zbog novih padavina, stanje na alternativnim putnim komunikacijama postepeno usložnjava, ali da je sva raspoloživa građevinska operativa i mehanizacija i dalje na terenu gdje se nastavljaju aktivnosti na saniranju posljedica prirodne nesreće.

Nove padavine su usložnile stanje na terenu i Štab ponovo apeluje na građane da se angažuju na kanalisanju površinskih voda iznad ugroženih objekata, naročito tamo gdje još uvijek nije moguć rad građevinske mehanizacije.

Radovi se intenzivo obavljaju na lokalitetima klizišta Kula, koje je bilo obustavilo kompletnu putnu komunikaciju Zenica – Babino – Arnauti. Nastavljaju se radovi i u naseljima Topčić-Polje, Smajići, Kolići, Orahovička Rijeka i Nemila, gdje se radi na otkopavanju objekata i odvozu materijala, dok se na klizištu Izdrtine u Topčić- Polju poduzimaju interventne mjere za sprječavanje daljnjeg klizanja.

Higijensko-epidemiološka situacija na cijelom području općine se redovno prati i nije bilo većih problema. Na područjima pogođenim poplavama i klizištima, po zahtjevima s terena, provode se mjere deratizacije, a na području općine Zenica počela je redovna sistematska interventna protivepidemijska deratizacija.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime