U Općini Kakanj počinje realizacija nekoliko infrastrukturnih projekta

0
4

kakanj001(1)Kakanj – U Općini Kakanj uskoro počinje i realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata, objavljeno je na stranici ove Općine.  Radi se o projektima izgradnje kanalizacione mreže Brnj (vrijednost radova 76.239,41 KM), izgradnje kanalizacione mreže MZ Zgošća- Crnač (vrijednost radova 28.416,38 KM), izgradnje kanalizacije Modrinje (vrijednost radova 39.114,21 KM), rekonstrukcija vodovoda u MZ Brnj (vrijednost radova 9.959,95 KM), te projektu dovršetka vodosnabdijevanja u Poduzetničkoj zoni Vrtlište.

Potpisan je i ugovor o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju vodovodne mreže u naseljima Zagrađe i Bilješevo.

Realizacija ugovora o izvođenju radova na čišćenju obala rijeke Zgošće i obala rijeke Bosne trebala bi početi ovih dana. Radove finansira Općina Kakanj.

Od završenih projekata tu je izgradnja vodovoda u naseljima Koprivnica, Banjevac i Dumanac, ukupne vrijednosti 117.319,84 KM. Radi se o sredstvima iz Programa utroška vodnih naknada ZDK.

Iz istog Programa finansira se i izgradnja rezervoara u MZ Slapnica ukupne vrijednosti 23.522,62 KM. Radovi na izgradnji su u toku i u skladu su s predviđenim planom i dinamikom.

U toku su i radovi na rješavanju problema koje na području Vukanovića uzrokuju oborinske vode.

Projekat izgradnje odvodnje oborinskih voda u Vukanovićima, u vrijednosti 9.962,10 KM finansira Općina Kakanj iz Programa utroška sredstava za zaštitu i spašavanje-posebne naknade za 2013, objavljeno je na web stranici Općine Kakanj.

(kakanj.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime