U MSTŠ Travnik – uspješno implementirana prva faza uvođenja EMISA

0
0

EMISTravnik – EMIS (engl. Education Management Information System) je akronim za informacioni sistem namijenjen prikupljanju i upravljanju podacima u osnovnim i srednjim školama. Implementacija sistema EMIS je pokrenuta  kao dio projekta ukupne reforme sistema obrazovanja u BiH.  Osnovni cilj projekta je da se poboljša sistem informisanja i planiranja, a time i efikasnijeg i efektivnijeg upravljanja obrazovnim resursima. Za projekat je planirano da omogući prikazivanje statističkih podataka u procesu obrazovanja na nivou osnovnih i srednjih škola, te da posluži kao pomoć u planiranju na nivou ministarstava i na nivou škola. Također, sistem treba doprinijeti poboljšanju upravljačkih kapaciteta, nabavci opreme, monitoringu, obuci i drugim aktivnostima vezanim za proces obrazovanja. 

Od ove školske godine EMIS se koristi za elektronsko izdavanje svjedodžbi i diploma u našoj školi. Na taj način je postignuto da zvanični dokumenti budu ujednačeno ispisani, te je znatno ubrzan proces izdavanja svjedožbi, diploma i ostalih dokumenata. Svi izdani dokumenti su zaštićeni hologramskom zaštitom i enkriptirani barcode oznakom, jedinstvenom za svakog učenika.

Direktor MSTŠ Travnik prof. Buzadžija Nevzudin dr.sci. je implementaciju prve faze uvođenja EMISA u našoj školi ocijenio najvišom ocjeno

(msts-travnik)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime