U Konjicu planirana izgradnja elitnog naselja “Neretva elite resort”

0
14

Konjić – Na lokalitetu Općine Konjic planirana je izgradnja projekta “Neretva elite resort” koji je zamišljen kao projekat elitnih stambenih jedinica (villa), sa popratnim sadržajima: hotelima, restoranima, teniskim, fudbalski, košarkaškim igralištima, zatvorenim i otvorenim bazenima, saznaje poslovni portal Akta.ba.

“Neretva elite resort” projekat ima svoju posebnost radi njegove same geografske pozicije. Lokaciju okružuje pitka rijeka Neretva, a samo pet minuta od lokacije nalazi se poznato bosansko-hercegovačko Boračko jezero.

Voditelj projekta Emir Šabanović kaže kako je na samoj lokaciji već aktivirano niz aktivnosti kao što su rafting, ribolov, kampovanje, safari …

“Trenutno smo u fazi pregovora sa nekoliko europskih i nekoliko arapskih investitora koji imaju veliko interesovanje za ulaganje u ovaj projekat, no međutim još uvijek su pregovori u toku i nismo potpisali ekskluzivni ugovor ni sa jednom od ovih kompanija”, kaže Šabanović.

Vrijednost projekta je oko 20 miliona eura, a završavanje projekta planirano je u roku od dvije godine nakon potpisivanja ugovora.

“Sam projekat ‘Neretva elite resort’ je od velikog značaja za lokalnu zajednicu Glavatičevo, i Općinu Konjic jer će se na ovom projektu zaposliti mnogo lokalnog stanovništva te će se unaprijediti posjećenost lokalnoj zajednici. Sam projekat  ‘Neretva elite resort’ će da bude u skladu sa okolišem i nastojat će se dati naglasak na prirodne ljepote. Cilj projekta je da se napravi prostor za reklaksaciju domaćeg stanovništva i ljudi koji će uživati ljepote same lokacije i okoliša”, pojašnjava Šabanović za Akta.ba.

Pored idejnog projekta i koncepta, Šabanović kaže kako je urađeno niz aktivnosti, odnosno riješen je pravno-imovinski status, idejno rješenje, feasibility studija izvodljivosti, geološka analiza terena, te pretvorba zemljišta u građevinsku kategoriju.

Projekat je dobio i usmene i pismene saglasnosti Općine Konjic kao i načelnika Emira Bubala, a zemljište od 61.500 m2 je u vlasništvu kompanije Integral elektro koja je i razvila ovaj projekat.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime