U HSP-u Prozor-Rama kažu da načelnik laže da su razvijeni i tvrde da su – nerazvijeni!

0
1

Prozor – HSP BiH HNŽ-a, podružnice Peozor-Rama ogorčeni su na, kako ističu, medijski teroro napretku njihove općine, te iznose potpuno drukčije argumente – da je njihova općina jedna od najnerazvijenijih.

Žitelji Općine Prozor-Rama u posljednjih su pola godine preko podaničkih medija, koji su odani načelniku Općine i njegovoj stranci HDZ 1990, svakodnevno izvrgnuti medijskom teroru o napretku naše općine, na kojem bi nam pozavidjele mnoge zapadno europske države,  stvarajući iluzornu sliku blagostanja u kojem ne živi narod Rame  još se više bahateći nepostojećim zaslugama gdje činjenice govore da je stanje u Općini Prozor-Rama izuzetno loše po svim relevantnim socijalno-ekonomskim pokazateljima.

HSP Rama, kao oporbena stranka koja je dobila zavidan broj glasova na prošlim Lokalnim izborima, ovim obraćanjem javnosti ne želi osporavati načelniku Ivančeviću, nekolicini ljudi oko njega i njegovih stranačkih poslušnika da stvarno žive u blagostanju od općinskoga proračuna, koji je za naše uvjete ogroman, već želimo ukazati na realno stanje ostalih 99% žitelja Općine Prozor-Rama koji žive u lošim socijalno-ekonomskim uvjetima, a to potkrjepljujemo navedenim činjenicama jedne federalne institucije koja dugi niz godina prati socio-ekonomski razvoj općina u Federaciji BiH.

Radi se o Federalnom Zavodu za programiranju razvoja (FZZPR) koji na osnovu niza pokazatelja kao što su stupanj zaposlenosti i nezaposlenosti, broja učenika osnovnih i srednjih škola na 1000 stanovnika, procijenjenim bruto društvenim proizvodom (BDP) po općinama po glavi stanovnika i broja odsutnog stanovništava u odnosu na popis iz 1991. godine, FZZPR utvrđuje indeks razvijenosti svake općine, a po podacima iz 2014. godine navedenog Zavoda Općina Prozor-Rama od 79 općina u Federaciji zauzima 60. mjesto što je svrstava u red nedovoljno razvijenih, a po ovim pokazateljima i demantira sve hvalospjeve načelnika Ivančevića kako Općina Prozor-Rama postaje jedna od najperspektivnijih i najrazvijenijih općina.
Takvo širenje neistinitih informacija od strane načelnika i njegovih istomišljenika je izgleda samo maska i politički populizam da bi se stvorio privid i opravdala sredstva koja su potrošena za mandata načelnika Ivančevića, a koja nisu mala i koja do sada iznose blizu 100.000.000 (stotinu milijuna) maraka. Naravno, ako gledamo dosadašnji priljev novca, koji je iznosio blizu sto milijuna maraka u općinski proračun u proteklih sedam godina, da su sredstva namjenski transparento i strateški ulagana Općina Prozor-Rama ne bi se nalazila  u ligi bijednih po razvijenosti već u ligi prvaka.

Za istinitost navedenih podataka iz ovoga priopćenja HSP-a BiH, Podružnice Rama, pozivamo žitelje općine da iste provjere preko interneta te se uvjere kako načelnik Ivančević preko medijskih istupa „svojih medija“ plasira lažne informacije o napretku naše općine.

Svi žitelji koji su ostali živjeti, a i oni koji su odselili trbuhom za kruhom, u posljednje vrijeme iz zdravog razuma mogu vidjeti  da ova općina nepovratno propada pod vodstvom Joze Ivančevića i Esada Dželilovića te HDZ-a 1990 i SDA, jer većina stanovništva nema osnovnih uvjeta za preživljavanje osim da jedu asfalt, zemlju i beton koji se u ogromnim količinama prosipa ramskom zemljom, stihijski i populistički kako bi se dobio koji glas više”, zaključuju u HSP-u BiH HNŽ-a, podružnice Prozor-Rama.

 

/Republikainfo.com/Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime