U Gračanici za dvije godine otvoreno šest dječijih igrališta, do kraja godine još šest

0
93

U nastojanjima da riješi problem nedostatka dječijih igrališta na području grada, Gradska uprava Gračanica je pokrenula aktivnosti na njihovoj izgradnji i obnovi u proteklom periodu, a samo u posljednje dvije godine otvoreno je šest novih dječijih igrališta.

Gradska uprava je finansirala/sufinansirala igrališta na Lukama, na izletištu Vis, u Donjoj Orahovici, u naselju Malta, MZ Rašljeva i dječije igralište u sklopu prostora  NVO „Umjetnički obrazovni centar“.
Kroz ove aktivnosti dječija igrališta na Lukama, Malti i Donjoj Orahovici su potpuno opremljena mobilijarom, zaštitnom podlogom i ogradom.
Na veliku radost mještana i turista izletište Vis je takođe obogaćeno dječijim igralištem, dok se igralište za najmlađe u MZ Rašljeva nalazi u školskom dvorištu.
Uz potpunu rekonstrukciju dječijeg igrališta u Gradskom parku, koja je u toku, planirana je izgradnja još pet novih dječijih igrališta.
Gradonačelnik Helić je istakao da Gradska uprava ima u planu da do kraja naredne godine budu izgrađena igrališta i za mjesne zajednice koje nemaju ista.

Po završetku igrališta u gradu kreće se sa izgradnjom i postavljanjem mobilijara na izletištu Brezik, a potom u mjesnoj zajednici Pribava.

Iako je u Gračanici evidentan problem nedostatka prostora za izgradnju dječijih igrališta, Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom će nastaviti sa ovakvim aktivnostima, kako bi mališani imali što više prostora za igru i zabavu.

Cilj je najmlađim sugrađanima obezbijediti kvalitetno i sigurno korištenje slobodnog vremena.

Ovom prilikom se zahvaljujemo nevladinim organizacijama i pojedincima koji su prepoznali značaj i potrebu za izgradnjom dječijih igrališta na određenim lokacijama dajući svoj doprinos.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime